Cumaci — pîine cu umplutură de brînză

/ Vizionări: 3322

Cumaci - pîine cu umplutură de brînză

 

Cumaci - pîine cu umplutură de brînză

 

Ingrediente:

    * 800 g de făină,

    * 50 g de drojdii,

    * 1 pahar lapte,

    * ½ pahar de apă,

    * 1 linguriţă de sare,

    * 1pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,

    * 1 lingură de mărar tocat,

    * ½ pahar de smîntînă,

Pîinea cea mai folositoare este din plămădeală naturală
Pîinea cea mai folositoare este din plămădeală naturală

    * 1 ou.

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l 10- 12 bucăţi egale şi formaţi bile. Întindeţi fiecare bilă într-o turtă groasă,pe fiecare puneţi brînza dată prin răzătoare, amestecată cu mărarul tocat, uniţi marginile, redîndu-le forma de bile. Puneţi semifabricatele din aluat într-o formă dreptunghiulară pentru copt, acoperită cu folie pentru copt, la o distanţă nu prea mare una de alta (1-2 cm), puneţi tava la cald şi lăsaţi pîinea să crească. Cînd pîiniţele se vor uni, ungeţi produsul cu amestecul de ou şi smîntînă bătute. Se dă la cuptor la temperatura de 180 grade pentru 30-35 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn, la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

 

Sursa: moldovenii.md