Curse Formula E și un nou record de viteză pentru vehicule electrice (+Video)

/ Vizionări: 2548

Установлен новый рекорд скорости для легких электрокаровNoul record de viteză pentru vehicule electrice cu o greutate de până la 1 tonă a fost stabilit de fostul ministru al Regatului Unit pentru Ştiinţă, Domnul Paul Drayson la volanul unui prototip de maşină sport Drayson B12 69/EV.

L a baza forţelor armate aeriene din Yorkshire d-lui a accelerat până la 328,6 de kilometri pe oră și a spart recordul anterior, stabilit în 1974 ( 281,6 de kilometri pe oră ) cu o maşină electrică de marca Battery Box a companiei General Electric.

Potrivit datelor publicaţiei InsideEVs, maşina electrică este echipată cu un motor electric de 480 kW și o baterie uşoară de o capacitate de 20 kWh.

Vehicule electrice: prima staţie de reîncărcare din Europa
Vehicule electrice: prima staţie de reîncărcare din Europa

" Sper că rezultatul obţinut arată potențialul viitor al vehiculelor electrice", - a remarcat Drayson. Potrivit lui, în ciuda caracterului specific al maşinii electrice, tehnologia ei poate fi aplicată la maşini folosite în fiecare zi.

Acum Drayson intenționează să se concentreze pe pregătirea pentru curse Formula E cu mașini electrice, incluse în reglementările FIA și anunțate pentru start în luna septembrie a anului viitor.

Curse Formula E presupun competiţii dintre maşinile electrice deschise cu un singur loc şi o greutate nu mai mică de 780 kg . Acestea vor avea loc în patru starturi  câte 15 minute fiecare, iar în întreruperi piloţii vor putea reîncărca bateriile. Primele curse vor avea loc la Londra, pentru organizarea campionatelor dintre maşini electrice de curse deja s-au abonat Roma, Miami, Beijing și Rio de Janeiro.

 

 

Sursa: news.drom.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137