Curtea Constituţională a permis cetăţenilor ruşi să-şi vizeze paşapoarte la vilă (+ Video în rusă)

/ Vizionări: 3586

Curtea Constituţională  a permis cetăţenilor  ruşi să-şi vizeze paşapoarte la vilă (+ Video în rusă)

 

Curtea Constituţională  a permis cetăţenilor  ruşi să-şi vizeze paşapoarte la vilăCurtea Constituţională a declarat neconstituţională teza Legii Federaţiei Ruse "Cu privire la asociaţii de grădinarit şi ale proprietarilor vilelor", care interzice cetăţenilor ruşi să se înregistreze în clădiri construite pe terenuri de grădină.

Ruşii pot acum să se înregistreze la vilă, dacă vor putea dovedi în instanţa de judecată că vila lor este o casă de locuit. Decizia corespunzătoare a fost luată de Curtea Constituţională a FR, care a permis "înregistrarea cetăţenilor la locul de trai, în case construite pe terenuri de grădină".

Curtea Constituţională a anunţat o hotărâre prin care a declarat neconstituţional articolul din Legea federală în cauză care delimitează dreptul cetăţenilor la înregistrare la locul de trai într-o casă  potrivită pentru locuit pe parcursul anului întreg, situată pe un teren de pământ care se referă la o localitate. 

 

 

 

În plus, după cum a menţionat Curtea Constituţională din Rusia, Codul de locuinţe nu stipulează posibilitatea perfectării documentelor referitor la construcţii de locuit, montate pe terenuri de grădinărit, ca asupra caselor rezidenţiale. Cu toate acestea, în legislaţie au fost introduse modificări pentru a legaliza procedură simplificată de înregistrare a drepturilor cetăţenilor asupra unor obiecte de proprietate imobiliară.

Până la adoptarea reglementărilor relevante construcţiile de locuit, situate pe terenuri de grădinărit, pot fi considerate potrivite pentru şedere permanentă prin intermediul instanţelor de jurisdicţie generală.

Drept justificare pentru luare în considerare a cazului a fost plângerea din partea celor şapte cetăţeni care au rugat CC din FR să verifice corespunderea alineatul 2 al articolului 1 din Legea în cauză  Legii Fundamentale.  Reclamanţii au fost refuzaţi să fie înregistraţi la locul de reşedinţă situat pe terenul de grădinărit, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu au avut alte locuinţe.

În cadrul şedinţei Curţii Constituţionale, reprezentanţii Preşedintelui rus şi a Consiliului Federaţiei, Mihail Krotov şi Elena Vinogradova, au vorbit despre practica actuală incorectă de aplicării greşită a legii.

 

 

Sursa: tverbti.ru cu link pe finmarket.ru