Cuvintele pot răni

/ Vizionări: 5508
Tag-uri: ,

Cuvintele pot răni

 

Cuvintele pot răniToţi aţi auzit, probabil, de multe ori că, cuvintele pot răni. După cum s-a dovedit, nu este numai o expresie figurativă, dar, de asemenea, o descriere destul de exactă a realităţii. Noul studiu a demonstrat că reţeaua de durere a creierului se activează cu ajutorul cuvintelor asociate cu durere.

Aceste plante cicatrizează foarte repete rănile (FOTO)
Aceste plante cicatrizează foarte repete rănile (FOTO)

Când oamenii aud sau citesc cuvinte ca "tortura" sau "pedepsi", se  include o parte a creierului, care păstrează amintiri despre experienţa de a simţi durerea.

Psihologii de la Universitatea din Jena Friedrich Schiller (Germania) au solicitat la 16 subiecţi să citească cuvinte asociate cu durere şi să-şi închipuie situaţii corespunzătoare. Apoi, acest exerciţiu a fost repetat, dar de data aceasta participanţii la experiment au fost sustraşi de la citirea cuvintelor cu probleme şi ghicitori. În timpul ambelor etape ale experimentului, creierul fiecărui participant a fost scanat cu IRM funcţional.

Dr. Thomas Weiss, într-un interviu cu ediţia LiveScience, a declarat că "în răspuns la cuvinte, asociate cu durere,  a avut loc o activare a reţelelor de durere".

Reţeaua de durere este un loc în creier, care păstrează amintiri despre experienţe dureroase. Acestea servesc ca o amintire, prin care ar trebui să evităm situaţiile, care ar provoca durerea în viitor. Rezultatele ambelor etape ale experimentului au fost aceleaşi, ceea ce sugerează că sustragerea atenţiei nu le-a afectat.

Numărul membrilor grupului pentru experiment este destul de mic, dar la utilizarea neuro imaginaţiei este tipic.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea că, cuvintele cu o valoare negativă neasociată cu durere, cum ar fi "dezgustător", "îngrozitor" şi "înfricoşător", nu au activat părţile relevante ale creierului. Lectura cuvintelor neutre şi pozitive, de asemenea, nu a provocat nici un fel de activitate structurată, care ar putea fi comparată cu efectul cuvintelor asociate cu durere.

Sursă:  tainy.net