cvas Home — reţeta pentru aluat de hamei

/ Vizionări: 39490

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/4dec07_cvas/p1.jpg Acest prieten din copilărie şi băuturi de vară preferată în zilele noastre devine din ce în mai multe adepţi şi admiratori. Oamenii sunt obosit de abundenţa de gazirovok chimice, a reveni la nativ naturale utile, acasă Cvas şi rusă.

Varsta Cvas mai mult de o mie de ani - se ştiu cum să gătească şi sunt consumate pe scară largă cu mult înainte de botezul lui Rus. Cu toate acestea, deşi Cvas şi băuturi este originar din Rusia, datele istorice arată că cvas era cunoscut în vechiul Babilon, dar din anumite motive nu prinde pe.

Istoricii notă de faptul că, înainte de Revoluţia din Rusia, au existat aproximativ 300 de cvas nume. Împreună cu cvas produse de fructe, fructe şi plante. În medie, fiecare persoană pe an, în acele zile a avut aproximativ 200 de litri de băutură. Astfel de respect nu este surprinzător, deoarece cvas are multe calităţi utile - normalizeaza metabolismul, imbunatateste digestia, efect benefic asupra sistemului cardiovascular, acesta conţine zaharuri digestibile, aminoacizi, vitamine B1 şi E şi oligoelemente. Şi, la fel - cvas de start, are un gust răcoritor unic si aroma placuta, quencher sete mare, sporeşte şansele de căldură, adaugă puterea după o muncă istovitoare, şi ameliorează chiar oboseala musculara.

De obicei, Cvas conţine de la 0,7 la 2,2% de alcool, dar se intampla si mai puternic.
În plus faţă de toate calităţile sale nutriţionale şi de mare valoare nutritivă cvas are proprietăţi bactericide cu privire la microorganismele patogene - microbiologie în secolul XIX a constatat că cvas are proprietăţi bactericide: după 20 de minute ucide Vibrio cholerae şi bacili tifoidă. Cuprins în Cvas şi acid lactic bacterii, normalizarea microflora intestinala.

Curios acelaşi mod şi care a vizitat Rusia în celebrul Casanova, în memoriile sale nu mai puţin celebru, a scris "boierii rus, chiar slujitorii lui adăpate bea uimitor faptul că ar fi fericit să bea chiar şi un dodge venetian, sau duce de Toscana."

Cvas apare adesea în proverbele populare ruseşti şi zicători: "cvas Rusă multe persoane salvate", "Lean cvas este mai bună decât bune a apelor", "kvasok bine, dacă SBM într-un ciorap", "Nu face ochi fân pe cineva de cvas" altceva ", nr drumuri BREW sare rutiere în cvas "," ţine de lup de la apă la cvas "," Cvas - pâine cum ar fi - niciodata plictisitoare "," Dacă aş avea pâine şi cvas - şi noi toţi, chiar şi Puşkin scria: "Le place cvas aerul era necesar. "

cvas Preparate de pâine este eliminat dintr-un solubil în apă elemente, a adăugat zaharuri, şi apoi - digestie usoara (fermentare). Cvas reţete pentru toate bogata istorie a acumulat o mare varietate - de la simplu la complex si foarte consumatoare de timp. Oferta pentru atentia testat doar de start, cvas reteta de la propriile sale hamei drojdie pentru paine. Acest Cvas făcut în întregime fără a se utiliza termofile (brutărie) drojdie, cu privire la pericolele de care au vorbit despre mult mai recent.

Baza de cvas interne postulat Aluat pentru pâine normală la domiciliu pentru hamei. Luaţi un vas corespunzător (i-am luat un litru borcan două, apoi reteta la rata de 2n container) şi puneţi-l într-un linguri pereche de aluat de uz casnic de pâine, se adauga 3-5 linguri de miere (zahăr) şi biscuiţi strivit pentru a umple volumul total de aproximativ 1 / 4 containere folosite. pesmet ar fi bine să se pregătească, de asemenea, tine, de la pâine, dar puteţi folosi magazin-pâine, de exemplu, "Borodino", constând dintr-un malţ fermentat şi (cel puţin, eticheta spune) nu există nici o drojdie. Înainte de a utiliza uscate, de preferinţă, zdrobire de la magazinul de stat "cvas uscat" - pentru fermentare mai bine.

Dupăcum totul este gata, se toarna apa (am folosit apa de la robinet ordinară, anterior turnat într-un vas deschis şi să stea timp de cel puţin o jumătate de oră), se acoperă bine cu tifon şi lăsat să fermenteze pentru două-trei zile.

Cum Cvas este gata - se toarnă într-un vas curat, se adaugă zahăr după gust (dacă aveţi de gând să facă hash, nu puteţi adăuga, de obicei, gust mai bun atunci când cvas cu kislinochkoy) şi locul în frigider până la un loc răcoros frumos ...

PPS Dacă nu aveţi de gând să facă pâine tine, iar tu nu trebuie să hop Starter - ne puteti contacta, va vom impartasi cu voi piatra de cvas casa noastră, care, în timp, câştigând în cantităţi excedentare.

Postat de: Serghei Kulchenko
Sursa: http://skazka.nsk.ru