Dan Phillips: Case din materiale la îndemînă

/ Vizionări: 1580

Tot mai aruncaţi dopurile de plută de la sticlele cu vin şi ramele vechi ale tablourilor?

Tot mai aruncaţi dopurile de plută de la sticlele cu vin şi ramele vechi ale tablourilor?

În zadar!

Deşi Dan Phillips foloseşte în construcţie materiale uzate, casele lui nu sunt asociate cu colibele de la gunoişti. Constructorul autodidact din Texas, Dan Phillips a demonstrat că toate aceste lucruri inutile, la prima vedere, pot deveni un material excelent pentru construcţia casei.

Acum 12 ani, Dan Phillips a fondat „Phoenix Commotion” – o companie de construcţii, în oraşul său natal din statul Texas, unde construieşte case ieftine din materiale reciclabile.

Pînă în prezent el a construit 14 case pe terenurile procurate sau primite în dar.

Imprimanta 3D care produce 60 de metri pătraţi de locuinţă pe zi
Imprimanta 3D care produce 60 de metri pătraţi de locuinţă pe zi

Dan este lemnar, electrician şi instalator autodidact. El spune că 80% din materiale sunt rămăşiţile altor proiecte de construcţii, pe care le-a găsit la gunoi sau pe drum.

Dopurile de la sticlele cu vin, care sunt din abundenţă, pot deveni o podea într-o locuinţă. „În oraşul nostru sunt mulţi amatori de vin”, spune Phillips.

Constructorul foloseşte în casele sale şi rămăşiţe de lemn. Autorităţile locale colaborează activ cu el, pentru a crea un depozit de materiale de construcţie utilizate, unde constructorii, muncitorii ce activează în construcţii, precum şi producătorii de mobilă, vor putea depozita materialele neutilizate, în loc să le arunce la gunoi.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.