De ce ar trebui să râdem cu 25 de minute mai mult

/ Vizionări: 3476
Tag-uri:

 

Почему нам следует смеяться на 25 минут больше 

 

Potrivit psihologilor, 5 minute de râs pe zi nu sunt de ajuns pentru a ne simţi bine, scrie Rossella Burattino, într-un articol publicat în ziarul Corriere della Sera.

 

Oamenii de ştiinţă au descoperit la animale râsul de gâdilat
Oamenii de ştiinţă au descoperit la animale râsul de gâdilat

"Râsul sănătos, încurajator, liber este benefic nu numai pentru suflet, ci şi pentru întregul organism. Cu 50 de ani în urmă am râs câte 15 minute pe zi, acum acest timp s-a redus până la 5 minute.

Experții de la Institutul de Medicină Psihosomatică Riza, nu au nici- o îndoială că o doză zilnică de voie bună ar trebui să dureze cel puțin o jumătate de oră. Beneficii? Reducerea stresului, îmbunătățirea somnului. Inima, ficatul și plămânii funcționează mai bine atunci când ne distrăm. Ca să nu mai vorbim de starea morală ", - scrie în publicație.

"În Sorbona din Paris, putem lua cursuri cu privire la importanța râsului ca un mijloc de îmbunătățire a societății, - continuă Burattino. - Putem, de asemenea, frecventa clase de yoga râs (Hasyayoga): această practică combină râsul necondiționat cu o respirație profundă ". "Astăzi, adepții ei sunt milioane de oameni din 75 de țări din întreaga lume," - povesteşte Laura Toffolo, fondatorul asociației italiene a "yoga râsului". Potrivit antropologului din Paris, Laura Mario, astfel de cursuri pot provoca bucurie şi uşurinţă, pe care le vom simţi încă câteva zile.

"Râsul ne va salva viețile, - este sigur Claudio Menkacci, director al departamentului științelor psihologice Fatebenefratelli din Milano - acest lucru este confirmat de practica clinică: oamenii pozitivi sunt mai capabili de a reuși în muncă și în relațiile cu cei din jur. Râsul stimulează apărarea imunitară, eliberează adrenalina, dopamină. Râsul declanșează mecanismul de eliberare a endorfinelor şi a enkephalinei - drogurilor noastre naturale".

 

 

Sursa: pozitivchik.info