De ce egiptenii mumificau pisicile?

/ Vizionări: 4366

De ce egiptenii mumificau pisicile? 

 

Mai mult de două mii de ani în urmă egiptenii, probabil, creșteau pisici special pentru mumificare și pentru a le oferi zeilor în calitate de ofrande, consideră cercetătorii. Oamenii de știință italieni au ajuns la această concluzie după examinarea pisicilor mumificate, care au fost achiziţionate de către Muzeul Naţional de Arheologie din Parma, în colecţia egipteană în secolul al 18-lea, relatează phenomenica.com.

 

Este posibil că pisica a fost sacrificată şi folosită ca ofrandă zeilor, consideră oamenii de știință. Ei presupun că, deoarece pisica era prea tînără, probabil că a fost crescută special pentru a fi mumificată.

Pentru ca pisica să ocupe cît mai puţin loc, îmbalsamatorii i-au fracturat unele oase, inclusiv cîteva vertebre pentru a poziţiona coada cît mai aproape de corp.

Pisoii cu vîrste de la 2 la 4 luni erau sacrificați în număr mare, deoarece aceștia sînt mai uşor de mumificat. Toate mumiile de pisici erau realizate la fel în acea epocă.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137