De ce sunt folositoare nucile

/ Vizionări: 2186

И снова о пользе грецких орехов

Beneficiile nucilor pentru creier sînt foarte mari. Recent s-a constatat că nucile sînt în măsură să dezvolte gîndirea logică.

Consumînd nuci, organismul primește dopomină și serotonină și ca efect crește viteza asimilării informaţiei, selectării soluțiilor optime pentru probleme.

Nucile contin, de asemenea, vitaminele E, B, C, A, acid, folic, minerale, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul, oligoelemente. Fiind o sursă excelentă de proteine, pot înlocui proteinele de origine animală.

Nucile sînt nu doar un deliciu, dar și un remediu. Acestea îmbunătăţesc digestia, ameliorează accesele de stenocardie, servesc ca hrană suplimentară pentru creier.

Uleiul de nuci îmbunătăţeşte memoria, este folositor pentru adulţi şi copii. Este recomandat de consumat nuci pe timp rece, deoarece acestea au un efect de încălzire şi cresc rezistenţa organismului la răceli.

Ţineţi cont de faptul că nucile au mai multe calorii decît ciocolata. Prin urmare, este suficient de a consuma 2-3 nuci pe zi, iar după aceasta se clătește gura sau se consumă un fruct acru.

 

Sursa: moldovenii.md