De ce uneori cafeaua provoacă somnolență?

/ Vizionări: 8932

De ce uneori cafeaua provoacă somnolență? 

 

Mulţi dintre noi, probabil, au observat un fapt interesant: uneori, o ceaşcă de cafea poate provoca somnolența cu toate că ar trebui să fie invers. De ce se întîmplă așa şi care este motivul acestei somnolențe?

 

20 de idei pentru a te energiza fără cafea și bauături energizante
20 de idei pentru a te energiza fără cafea și bauături energizante

Oamenii de știință au stabilit faptul că o ceașcă de cafea tonifică, această reacţie apare ca o consecinţă a acțiunii cofeinei. Datorită cofeinei apare vigoarea, entuziasmul, iar persoana începe să simtă o creştere a forței şi energiei, relatează malpme.ru.

Dar, dacă o ceaşcă de cafea este urmată de a doua şi a treia – va apare somnolenţa. Faptul este că această băutură contractă vasele de sînge din creier. De aceea, dacă să bei o cafea suficient de tare, dar să nu te limitezi doar la o ceaşcă, apoi ca rezultat survine somnolenţa, omul se simte distrus și fără forțe, iar energizarea așa și nu se produce.

De regulă, în special iarna şi primăvara cafeaua tare poate provoca somnolența. Avînd în vedere acest fapt interesant, este bine ca cafeaua să fie cu lapte, limitîndu-vă la o ceaşcă.

 

 

Sursa: moldovenii.md