De înaltă eficienţă celulelor solare de la IBM din materiale uşor disponibile

/ Vizionări: 5338

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Высокоэффективный элемент солнечной батареи от IBM из легкодоступных материалов

Energetice majore electronice producătorii serios pentru dezvoltarea solar. Până în prezent, panouri fotovoltaice de serie a avut mare valoare, şi numai panouri solare costisitoare ar putea lăuda cu randament ridicat. Dar progresul tehnologic nu este valabil încă.

IBM a anuntat astazi ca oamenii de stiinta sa a reusit sa creeze un modul de baterie de soare, a cărui bază strat care absoarbe cea mai mare parte lumină pentru a fi transformate în curent electric, este compus în întregime din compuşi chimici pe scară largă şi uşor de elemente disponibile. Această realizare, care a permis de a stabili un nou record mondial performanţă (eficienţă) celule solare, intareste asteptarile că tehnologia de energie electrică solară are potenţialul de a produce mai multă electricitate la costuri mai mici. O celulă solară, care conţin cupru (Cu), staniu (Sn), zinc (Zn), sulf (S) şi / sau seleniu (Se), demonstrează eficienţa de 9,6%, care este de 40% peste cifra anterioare realizate pentru un anumit set de elemente. Această imagine arată imaginea marita de o secţiune transversală a stratului de celule solare pe baza de substanţă Kester (kesterite).

Dezvoltat de cercetători în celule solare, de asemenea, diferă de predecesorii săi este că acesta a fost creat folosind o combinaţie de soluţii şi abordări bazate pe nanoparticule - în contrast cu metodele scumpe de vid, dar populare. Este de aşteptat ca acest lucru va reduce semnificativ costurile de producţie.

În prezent, existente thin-film panou componente solar, bazat pe semiconductori compuse, demonstrează eficienţa la 11,09%. Aceste elemente sunt cele mai des folosite două compuşi chimici costisitoare - seleniură de cupru, indiu şi galiu (cupru indiu galiu seleniură) şi cadmiu-telur (cadmiu-telur). Încercările de a crea panouri solare cu costuri reduse, pe baza de compuşi, inclusiv în larg distribuite pe elemente chimice pământ şi care nu conţin indiu, galiu sau cadmiu, nu au fost autorizate în prealabil pentru a obţine eficienţă peste 6,7%. Recall, un nou record de performanţă acest specialisti IBM Research, este egal cu 9,6%.

Sursă