De sănătate mintală şi probleme de mediu.

/ Vizionări: 10054

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Medicului francez celebru filosof şi Cabanis la sfârşitul XVIII-lea - începutul secolului al XIX-lea, atunci când evenimentele revoluţionare franceze au avut loc, a subliniat:

"Nu există un alt motiv de boală mintală - şi anume, situaţia socială în care trăiesc şi lucrează creierul uman. Când viaţa socială este construit îngrozitor şi cruzime, activitatea creierului este de multe ori se abate de la calea corectă."

profesor de psihiatrie la vienez Kraft-Ebing în 1897, a declarat: explicaţie a originii paralizie progresivă de atunci foarte frecvente tulburări mentale (, printr-un număr de ani după lyuesom infecţie) se încadrează într-o formulă concisă - sifilizatsiya şi civilizaţie. În 1869, Beard descrise neurastenie, care a devenit cunoscut sub numele de "nevroza american," ca originea sa este asociat cu industrializarea, condiţiile de viata american, cu intensificarea acesteia, cu factori cum ar fi telegraf, telefon, mass-media, ştiinţă, concurenţa, lupta pentru supravieţuire. În acelaşi timp, Krafft-Ebing a publicat, atrăgând atenţia pe scară largă brosura "nostru nervos vârstă. Aceasta este urmată de o serie de studii cu privire la efectele mentale ale intoxicaţiei industriale diverse, traumatisme cerebrale, boli infecţioase.

Toate acestea, precum şi cazuri tot mai mare de om (cu o ameninţare la adresa echilibrului ecologic) catastrofă, desigur, excita interesul de psihiatrie de mediu, psihiatrie de catastrofe şi situaţii de urgenţă. Problema actuală pentru psihologia modernă, cu valoarea de sănătate mintală, psiho-profilaxia - este problema contribuţiei, impactul la nivelul şi natura sănătăţii mintale a factorii de mediu specifice.

tulburări psihice, depresie si nevroze, sunt, de obicei, origine multifactorială, non-specifice, pictura ei depinde nu numai de la exterior, dar, pe de condiţiile interne (ereditatea), agentul patogen momente suplimentare. modificări dramatic reactivitatea de distribuţie de fond în ţara noastră, abuzul de alcool în rândul populaţiei. semnificaţia Câştigurile în populaţia de studiu şi o astfel de împrejurare ca fiind o "victorie" sau "pierdere" a bolii. Factorii de mediu (în sens restrâns) - pentru cea mai mare parte (mai ales în extremale situaţii non) exogene (externe la creier), factorii de mediu şi de intensitate redusă, care acţionează pentru o lungă perioadă de timp şi pot provoca specifice mentale tulburări non, cum ar fi nevroza, robust psihoorganichnyh modificări nu. Dar astfel de abateri pot fi cauzate de boală şi dependenţă. Chiar şi atunci când ne putem aştepta dezvoltarea mentală tulburări severe, nu este confirmată în întregime. De exemplu, studiul de dezvoltare mentala la copii expuşi in expunerea in utero din cauza accidentului, a arătat următoarele: indicele intelectuală mai mic de 70 este determinată de 5,9% din copiii din zonele contaminate şi 2% din copiii de la "curat" domenii - diferenţele apar, dar nu atât de dramatice. Cu toate acestea, efectul patogenic asupra sănătăţii mintale a probleme ecologice demonstrat in studiile transculturale, atunci când examinează populaţia din regiunile nefavorabile punct de vedere ecologic, în situaţii de extremă, în zone de dezastre naturale şi provocate de om. În aceste condiţii este, de asemenea, un număr tot mai mare de psihosomatozov (boli somatice şi organice şi tulburări funcţionale în dezvoltarea de care sunt importante psihologice factori negativi sau stres). Ecologice condiţie probleme care rezultă are caracteristici: combinaţie, sinergie de factori (inclusiv oportuniste); somatotropizm lor şi ca o consecinţă a acestei coexistenţă a, somatice şi neurologice modificări psihice; copii conjugatreacţii genice şi psihogenă, individuale şi de populaţie; sensibilizare, deosebit de vulnerabile la noi, chiar ordinare, inclusiv impactul asupra mediului.

În ciuda faptului că se concentreze asupra mediului de cercetare se desfăşoară mult timp în urmă, alocarea de psihiatrie de mediu şi psihoterapie într-o ramură relativ independent de ştiinţa şi practica nu a fost încă finalizat. Numai recent în ţara noastră a început să fac diferite paradigmă în medicină, evolutiv şi populaţie (ecologice), şi, anterior, a fost dominat de o abordare organism-centrice pentru pacient. estimat în mod diferit noţiunea de factorii de mediu şi, prin urmare, obiectul de vizibilitate de psihiatrie de mediu. Un punct de vedere - aceasta este doar fizice, chimice, factorii de mediu (climatogeographic, tehnologice, induse de om). Vedere al doilea, care se câştigă mai mult de suporteri, ar trebui să fie luate în considerare, şi psihosociale, sotsiokulturalnye, informaţii de expunere.

efectuează în prezent cercetări ample se concentreze asupra mediului în ţara noastră este mai important decât oricând. Având în vedere dezvoltarea criză socială şi economică sunt în curs de schimbări rapide, dramatice în condiţiile existenţei umane. Şomajul este în creştere, schimbarea mentalităţii publice, stilul de viata, natura puterii. Nu contează cât de blasfemie să spun acest lucru, pentru că este un om, dar acum pentru cercetători există o situaţie aproape experimentale. "De fapt, se poate observa manifestarea masa şoc cultural, deoarece aproape toate a poporului nostru în cel mai scurt timp posibil, sa mutat de la familiar, desi multe mediul urât socialiste din nou, complet diferit, ciudat şi tulburătoare, care nu are setare direcţie clară. Cu alte cuvinte, nu există o schimbare bruscă masiv "stereotipului dinamic", care este experimentat de multe ori foarte dureros, au un emoţionale (mentale) stres, anxietate. şi anume factorii de stres (, stimuli cu un sentiment de ameninţare) poate avea o natura fizică (traume fizice, radiaţii, intoxicaţie, infecţii, etc), dar de reacţie implică încă în sfera psihică, şi ca răspuns la corpul emotional stres implică nu numai psihicul, ci şi organele interne, sistem nervos autonom (răspuns complet).

În condiţiile experienţă în timpurile moderne, schimbarea societatea noastră într-o proporţie semnificativă a populaţiei susţine că fenomenul psihologic că literatura americană este menţionată ca o criză de identitate: "... această noţiune se referă la pierderea de un sentiment de sine, incapacitatea (sau dificultate) pentru a adapta la rolul lor într-o schimbat societate. criză a identităţii noastre, în actualele condiţii sociale determinate de diferenţa dintre exigenţele unei relaţii de schimbare socială şi economică şi justificabile rigide setările personale, de comportament. Aş spune despre un separate de "impactul magic" a societăţii noastre, care aduce în minte din Evul Mediu. În loc de a consulta un psiholog, o persoană devine privind admiterea "la magician". Bineînţeles, mult este introdus de factori externi - astrologi multe, vrăjitori, psihic, etc, propaganda, notiuni mistice. Dar în mod clar un alt factor: "Pentru toate gândire negativitatea sale magice nu pentru un număr de natura, individuală a mecanismului de protecţie-o oarecare măsură a atenua experienţa dificultăţilor existente."

Criza de identitate pentru mulţi oameni care se confruntă acesta rămâne încă în termen de răspuns psihologice normale - poate doar predbolezni. Dar, deseori, există o tulburare psihică, atunci când aceasta are nevoie de ajutor din partea medicilor. Boala se formează atunci când nefavorabile pentru circumstanţele individuale -Front-end şi interne. Acesta poate fi biografia persoana în cauză este tot elaborat pentru viaţă, de la naştere, stereotipurile răspunsuri, resurse, rezistenţă, personalitate vulnerabilitatea la stres.

În epoca modernă sunt următoarele, în special schimbările nefavorabile în structura de sănătate mintală.

În primul rând, există o creştere semnificativă a numărului de boli neuropsihiatrice, în special cele care sunt caracteristice răspunsul cel mai la stres mental. Acest lucru este deosebit de nevroze, tulburare de stres posttraumatic, tulburări psihosomatice, de caractere şi de reacţie patoharakterologicheskie, psihoză şi reactivă, dezvoltarea patoharakterologicheskoe, privarea de dezvoltare a personalităţii. creşte dramatic incidenţa alcoolism, dependenta de droguri, abuzul de substanţe (mai ales acesta din urmă), la începutul anului, care este de prea multe ori stres mental şi altele, aceste boli pot masca în conformitate cu alte suferinţe psihice. Copii - orfani, probabil, dezvoltarea sindromului orfane: depresie deprivatsionnaya combinat cu un comportament deprivatsionnym autist (izolate de la alţii), stereotipii motorii, retardare mentală reversibilă, de fapt, au format o imagine unica microsocial şi educaţionale neglijare. În condiţiile moderne, în care de multe ori există conflicte armate, a criminalităţii în creştere, numărul de accidente de trafic, tot felul de accidente - poate să fi fost o creştere a numărului de tulburări psihice cauzate de leziuni cranio-cerebrale şi extracerebral, arsuri, intoxicaţie, etc Situaţia defavorabilă epidemiologică în ţară reprezintă o ameninţare de apariţie mai frecventă a psihicului postinfectious tulburări, mai ales că o serie de infecţii apare adesea cu leziuni ale sistemului nervos (SIDA, sifilis, etc.) Consecinţele psihologice ale adverse acest lucru poate fi retrage din armată. În astfel de circumstanţe, ne putem aştepta creşterea incidenţei patologiei mintale congenitale şi, în special, si dementa congenitale. Factorii socio-adverse de mediu implicate în dezvoltarea şi alte forme de retard mintal. În familiile sărace în timpul dezvoltării prenatale a copilului are loc de obicei în condiţii de sănătate precară şi de malnutriţie a mamei. Copiii se nasc cu o greutate mica, prematură. fenomen frecvent în acest caz - lipsa de îngrijire necesare, îngrijirea, influenţe de învăţământ după naştere, rezultat - retard mental.

Al doilea rând, sotsiokulturalnye negativ şi de alţi factori discutat aici duce la mai multe exacerbări frecvente, curs nefavorabile de boală mintală, cauza principală a, care este, de exemplu, (predispoziţie genetică schizofrenia, psihoza maniaco-depresive, epilepsie, etc.) În prezent, având probleme cu, sa zicem, de droguri oferind o serie de categorii de bolnavi psihici (multe dintre ele trăiesc o viaţă bogat), cu punerea în aplicare a măsurilor de reabilitare socială, psiho-corecţie.

Efectul treilea, care este sărbătorită în medici imagine de sănătate mentală este modificarea conţinutului de experienţe dureroase. Pe de o parte, în ultima vreme, vom vedea de multe ori spidofobiyu, fobie, se teme obsesive (în special la copii), care să reflecte cât mai largă a demonstrat pana acum, filme horror cu roboti (aceste manifestări-margine): frica de vampiri invincibil, fantome, roboţi violente, păianjeni, străinilor nemilos, etc Pe de altă parte, sunt considerate din ce în ce aceste forme de credinţe şi temeri dureroase, care au fost în principal în trecutul îndepărtat (în special în Evul Mediu) şi care sunt menţionate în continuare arhaice: iluzii şi fobii (temeri obsesive) daune, vrăjitorie, oderzhimosTee, "deochi". Deseori, există idei cu privire la impactul utilizării forme de comunicare psihică, "biofield". Aceste experienţe dureroase induse de pacienţi sunt similare. Şi ca urmare a pacientului sa caute ajutor decât să psihiatri şi la vrăjitori şi psihic care nu sunt de corectare, ci mai degrabă consolidarea hotărârilor patologice ale pacienţilor. Astfel, în ultimii ani în spitalele de psihiatrie Rusia există o tendinţă de ponderare a pacienţilor cu schizofrenie.

Proiect de PsyStatus.ru - asistenţă psihologică şi consiliere psiholog, Moscova