dependenţa de anti-tutun ar trebui să fie, dată fiind natura ofensiva

/ Vizionări: 3578

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Dependenţa de anti-tutun ar trebui să fie, dată fiind natura ofensiva - un psihiatru lider Ministerul Sănătăţii.

În Moldova, activează în lupta împotriva fumatului. Parlamentul Republicii a aprobat o serie de legi în acest scop.


Cu toate acestea, astfel cum sunt raportate în Miercuri IA "Noutati-Moldova" Ministerul lider psihiatru Sănătăţii al RM Tudor Vasiliev, din păcate, fumătorii tineri. În ciuda interdicţiei de orice tip de publicitate a tutunului, interdicţia privind fumatul în locuri publice şi în birourile publice şi companii private, nu se opreşte pofta pentru ţigarete. "Avem nevoie de promovarea activă a stilului de viaţă sănătos în rândul tinerilor, precum şi o demonstraţie a efectelor nocive care primeşte sistemul imunitar uman, ca urmare a fumat", - a spus expertul.

Potrivit medicilor, 46% dintre pacienţi clinici oncologice ale republicii au patologii asociate cu fumatul activ sau pasiv. Consecinţele ei - în special cancerul pulmonar şi gât, sunt, de asemenea, primul cauzele mortalităţii în populaţia republicii.

Vasiliev a concentrat asupra faptului că tutunul şi derivaţii de la ea sunt una dintre puţinele produse care sunt vândute în mod legal pe piaţa liberă, fiind de fapt o otrava mortala. "Cred că restricţiile sunt necesare şi în domeniul vânzărilor. Astăzi, când un copil cu tatăl său intră în magazin, el vede o ţigară într-o cutie luminoase lângă guma de mestecat si bomboane. Nu e normal. Implicit o impresie minore care fumatul este - dulce si inofensiv obiceiul. Nu este. Tutun - extrem de periculoase pentru sănătate. Am fost, de asemenea, cu care se confruntă cu tendinţa de întinerire fumători contingente. Registrele cazuri inceput sa fumeze intre 10-12 ani, dar, mai tragic - un număr tot mai mare de fumători femei. Având în vedere funcţia lor de reproducere în societate, este o tendinţă periculoasă. Eu cred că statul a luat în această chestiune poziţia corectă, dar lupta împotriva dependenţei de tutun ar trebui să fie, dată fiind natura ofensiva de luptă ", - a declarat Vasiliev.

IA "Noutati - Moldova"
http://tv7.md/?page=Society&id=11388&lang=ru&list=3