Designer britanic a creat o rochie de «curat»

/ Vizionări: 3070

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

23/02/2009 - RIA Novosti.


marionetă Designer britanic şi designer de moda Elena Storey a creat haine care nu are nevoie de îngrijire şi de eliminare: se dizolvă în câteva secunde în apă rochie, care a devenit o expozitie de expoziţie în oraşul britanic Sheffield, a declarat, luni, la site-ul britanic de televiziune şi de radio BBC.

În conformitate cu cele mai multe etaje, ideea de a crea o rochie de disparitie este determinat de disponibilitatea de lucruri in lumea moderna - numai în Marea Britanie în fiecare an într-un depozit de deşeuri ajunge la 1,5 milioane de tone de haine.

Privind crearea de rochii, create din alcool polivinilic, dizolvat în nouă secunde, a fost nevoie de trei ani.

Potrivit proiectantul, un astfel de efort de corespondenţă cheltuit pentru a crea acest proiect, iar timpul pentru care rezultatul muncii dispare, caracterizează relaţia dintre omul modern şi mediul înconjurător.

Într-un interviu cu BBC Storey a spus ea a vrut să abordeze subiectul consumului de îmbrăcăminte în sine.

"Aceasta este o rochie - un fel de provocare.. Am crea nu este de vânzare în magazin Vreau ca oamenii să se gândească la ceea ce şi modul în care le cumpără şi apoi ce se întâmplă cu toate aceste lucruri", - a spus designerul.

"De la moda sunt legate, de asemenea, probleme de supraproducţie, poluarea, exploatarea de ţări din lumea a treia el. Deci, aş dori să reamintească faptul că este vorba. Dar în acelaşi timp, noi toţi aspiră să arate bine. - Nevoia de a găsi un compromis", consideră etaje.