Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini

/ Vizionări: 5794

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Expoziţia Internaţională anuală din America de Nord, NAIAS, îşi deschide porţile. În ultimii ani, Detroit nu mai este pista doar pentru „Trei Big” (GM, Chrysler şi Ford), mulţi producători din Europa şi Asia prezintă aici viziunea lor a viitorului.

Am identificat cele mai interesante concepte de automobile din Detroit Auto Show 2012, care în conformitate cu tema revistei noastre au un accent ecologic.

 

Volkswagen E-Bugster

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

E-Bugster este un concept bazat pe platforma unui Beetle nou, cu tehnologia Blue-E-Motion. Pentru prima dată, această transmisie a fost demonstrată de Golf Blue-E-Motion, care este de aşteptat în premieră în 2014.

În baza maşinii stă un motor electric (85 kW, 270 Nm) şi o baterie de litiu, cu o greutate de 315 kg, amplasată după scaunele din spate. Capacitatea bateriei este de 28.3 kWh. Aceasta oferă conceptului o călătorie de 160 km. În acelaşi timp, încărcarea pînă la 80% necesită doar 30-40 de minute. Deocamdată nu se raportează, dacă E-Bugster va fi produs în serie.

 

Tata eMo

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Tata a adus la Expo Auto din New Delhi nişte concepte de maşini interesante. Unul din ele este complet electric. Iniţial, eMo a fost conceput ca un participant la un concurs de design Michelin Challenge Design, care a fost dedicat metropolei din 2046.

Proiectul a fost primit cu căldură de membrii juriului, astfel încît compania a decis să-l dezvolte. Maşina a fost echipată cu două motoare electrice de răcire lichid şi un acumulator de 18.4 kWh (rezerva de putere este pentru 160 km.) eMo nu va fi produs şi vîndut. Tata intenţionează să utilizeze ideile noi pentru a crea maşini electrice ieftine, al căror preţ nu va depăşi 20 de mii de dolari.

 

Acura (Honda) NSX

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Honda, după exemplu lui BMW, care a oferit pentru filmul "Mission: Impossible 4" carul sportiv hibrid i8, a dezvoltat conceptul Acura NSX special pentru filmarea următoare a seriei de benzi desenate Marvel - "The Avengers". Conceptul foloseşte tehnologii reale.

În spate este situat six-VTEC în formă V cu o injecţie directă, iar în faţă sunt instalate doua motoare electrice, cuplul este distribuit de sistemul SH-AWD. Acura NSX este ,de asemenea, echipată cu o cutie de viteză din 7 trepte şi o pereche de cuplare. Compania nu exclude continuarea seriei NSX. Este adevărat că acest lucru se va întîmpla nu înainte de 2015.

 

Toyota NS4

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Toyota este unul dintre cei mai importanţi producători de hibrizi, autorul best-seller-ului Prius Hybrid Drive şi tehnologiei Hybrid Synergy Drive - fără exagerare o etapă importantă în industria auto. De la concernul japonez lumea aşteaptă revelaţii, astfel încît NS4 se bucură de o atenţie.

În primul rînd, aspectul exterior. Într-un comunicat de presă al companiei s-a declarat că o parte din soluţiile de proiectare vor fi utilizate în viitoarele modele de producţie Toyota. În al doilea rînd, umplutura de putere. Aici este acelaşi sistem hibrid HSD, numai de nouă generaţie, cu mai multă putere, autonomie şi consumul de combustibil mai mic. Adăugaţi un software nou, care monitorizează toate sistemele de securitate, şi veţi vedea cum vor arăta maşinile Toyota peste 5 ani.

 

Nissan NV200

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Minivan electric NV200 a fost dezvoltat ca un viitor taxi din New York. El a trecut o serie de teste în Japonia şi Anglia, acum debutează la Salonul Auto de la Detroit.

Nissan NV200 este bazat pe platforma Leaf, aşa că a moştenit componenţa tehnică: motor de 80 kW (280 Nm), baterii de 24 kWh şi o frînare regenerativă. Rezerva de putere este pentru 160 km, timpul de încărcare rapidă la 80% - în total 30 de minute. Nissan intenţionează sa lanseze în următorii doi ani în New York cîteva taxiuri de probă NV200.

 

Smart For-Us

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Prin conceptul noului car Smart îşi exprimă dragostea nu numai pentru pick-upuri, dar şi pentru mediul înconjurător. For-Us este complet electric, acesta foloseşte o transmisie Smart Fortwo ED, care este pe cale de apariţie în Marea Britanie. De altfel, această maşină electrică a cîştigat primul loc în topul 10 maşini ecologice din 2012, în conformitate cu versiunea Next Green Carl.

Dimensiunile pick-apului în comparaţie cu Fortwo au crescut: acesta este mai lung cu 8,5 cm şi mai înalt cu 1,6 cm. Pentru o permeabilitate mai mare a fost mărit şi iluminatul drumului. Nu este exclus că For-Us va fi o nouă modificare a liniei viitoare a electricelor Smart.

 

Lexus LF-LC

 

Detroit Auto Show 2012 (NAIAS): noi concepte de maşini 

 

Aspectul luxos al cupeului la noul LF-LC este rezultatul activităţii studioului de design Lexus din California. Putem doar ghici ce scop au urmărit japonezii. Poate că noul concept va fi baza pentru o generaţie viitoare SC, data de lansare este programată pentru 2014.

Partea tehnică a companiei este, de asemenea, trecută sub tăcere. Dar, în lista noastră LF-LC nu a nimerit în zadar. Cuvintele cheie vor fi revelaţiile vicepreşedintelui, Mark Templin: "Noua generaţie de transmisie hibrid şi designul unic al LF-LC promit plăcerea de a conduce, pe care conducătorul auto o va primi, fără a dăuna mediul înconjurător".

 

 

Sursa: ekopower.ru