Dezvoltarea unui concept unic pentru întreaga aşezare

/ Vizionări: 4618

Dezvoltarea unui concept unic pentru întreaga aşezare 

 

Sepp Holzer despre seria de cărţi „Cedrii sunători ai Rusiei” (Video)
Sepp Holzer despre seria de cărţi „Cedrii sunători ai Rusiei” (Video)

A fost o călătorie interesantă cu Sepp Holzer şi întregul grup, într-o aşezare deja întemeiată. Am mers pentru a asculta sfaturile lui Sepp, despre o pepinieră, dar trecînd pe lîngă terenurile altor colonişti, Sepp ne-a împărtăşit părerea lui despre ceea ce vede.

 

D-lui, a susţinut că aşezarea nu are un concept general de dezvoltare, un proiect comun. Fiecare moşie parcă este izolată şi arată ca o evadare din oraş. Este necesar să cîştigi mulţi bani în oraş, pentru a trăi la moşie fără nici- o gospodărie. Dar, dacă aveţi dorinţa de a obţine venituri exploatînd pămîntul, atunci trebuie să procedaţi cu totul diferit.

Moşii ecologice create în baza grădinilor crater sunt viitorul agriculturii
Moşii ecologice create în baza grădinilor crater sunt viitorul agriculturii

Modul de prelucrare a terenului de către colonişti duce la deteriorarea solului şi a apelor. Construind greşit fîntînile şi forajele, oamenii nu beau apa din pămînt, ci apă uzată. Fiecare îşi sapă o fîntînă sau un foraj şi astfel, ia apa de la cei care nu au săpat atît de adînc.

Coloniştii plantează culturi care degradează solului de pe teren. De exemplu, pin şi molid. Ei nu-şi închipuie terenul lor peste 100, 300 de ani.

Deasemenea, nu ţin cont de dezastrele naturale posibile care apar la fiecare 100 de ani (de exemplu, căderea anormală a ploilor sau a ninsorilor). Iar, costul de prevenire a posibilelor consecinţe este mult mai mic, decît cheltuielile necesare pentru a elimina urmările nedorite.

Dacă veţi continua să faceţi la fel ca înainte, atunci oamenii nu vor trăi în cooperare, ci unul împotriva celuilalt, luptînd pentru apă şi sol.

Cel mai important lucru este colectarea, menţinerea şi purificarea apei pe teritoriul aşezării. Dar, pentru a face acest lucru este nevoie să se dezvolte un concept unic pentru întreaga aşezare, care include nu numai terenurile aşezării, dar de asemenea, ia în considerare situaţia la sute de kilometri din jur.

 

Autor: Karabinskiy@mail.ru

 

 

Sursa: gazeta.rodpomestye.info