Din cauza secetei în pădurile tropicale din Amazonia procesului schimbărilor climatice globale, poate accelera

/ Vizionări: 3552

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Secetei împiedică jungla Amazonului pentru a absorbi dioxidul de carbon Din cauza secetei în pădurile tropicale din Amazonia procesului schimbărilor climatice la nivel global ar putea accelera. Aceasta este concluzia unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie). Unele dintre autorii studiului - Oliver Phillips - susţine că pădurile virgine din Amazon sunt un membru important al ciclului global al carbonului pe planeta noastră. În fiecare an, aceste păduri absorb din atmosferă în timpul fotosintezei şi eliberarea înapoi, atunci când respiraţie aproximativ 18 miliarde de tone de carbon - de două ori volumul total al emisiilor de-a făcut om. Prin urmare, padurile amazoniene pot afecta în mod substanţial concentraţia de dioxid de carbon în atmosferă, rapoartele de RIA Novosti.

Ca un exemplu, oamenii de ştiinţă de plumb de date a rezultatelor cercetării şi observaţiile lor din valea Amazon în 2005. Acesta a fost în acel an, seceta severă a lovit o mare parte din vale a pădurilor amazoniene. Schimbări în copaci biomasă, oamenii de ştiinţă au constatat că rata de creştere a scăzut semnificativ în timpul secetei. În plus, condiţiile de secetă sunt uciderea creştere rapidă arbori în primul rând de lemn cu densitate scăzută, care subminează în mod semnificativ capacitatea pădurilor de a recupera de la o nouă secetă.

Astfel, seceta în pădurile din Amazon ar putea duce la o încetinire în junglă şi de a reduce capacitatea lor de a absorbi dioxidul de carbon, care este considerat principalul vinovat de încălzirea globală şi, prin urmare accelera schimbările climatice.