Din nou scandal la Ţînţăreni (+Video)

/ Vizionări: 4566

В Цынцэренах опять скандалDin nou scandal la Ţînţăreni, raionul Anenii Noi. Zeci de oameni au blocat un drum local cînd au observat că mai multe autospeciale pline cu deşeuri trec din nou prin satul lor, spre groapa de gunoi. Asta după ce cu trei ani în urmă au reuşit cu mare greu să obţină interzicerea accesului spre poligon. Se pare că lupta lor pentru un aer curat încă nu s-a încheiat. Autorităţile afirmă că nu au deocamdată un alt loc mai potrivit pentru depozitarea deşeurilor.

Localnicii au început să se adune imediat ce au observat maşinile încărcate cu deşeuri. Au blocat accesul autospecialelor şi spun că nu vor ceda, iar dacă va fi nevoie, vor bloca traseul şi zi şi noapte.

La faţa locului a venit şi primarul, iar localnici s-au năpustit imediat asupra lui cu reproşuri.

5 creaţii neobişnuite din gunoi sau pokerul din plastic de Texas
5 creaţii neobişnuite din gunoi sau pokerul din plastic de Texas

Directorul adjunct al Regiei Autosalubritate din capitală, Victor Serghienco, spune că deşeurile acumulate în Chişinău au început să fie depozitate din nou la groapa de gunoi din Ţînţăreni în baza unei decizii a consiliului raional Anenii Noi. Mai mult, funcţionarul afirmă că groapa corespunde tuturor standardelor.

Gunoistea din Tantareni are o capacitate de 40 de milioane de tone de deşeuri, iar pînă în prezent acolo ar fi fost depozitată doar o jumătate din această cantitate. Poligonul a fost însă închis acum trei ani în urma unor proteste masive organizate de localnici.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137