Doriţi să formaţi un sistem imunitar la copilul dvs? Bacteriile vor veni în ajutor!

/ Vizionări: 4094

Хотите сформировать иммунитет ребенка? Бактерии в помощь! 

 

Mamelor, nu vă faceți griji prea mari pentru curăţenia sanitaro-igienică a suprafețelor din casă. Noua cercetare indică că contactul cu bacteriile la o vârstă timpurie este foarte important pentru a crea la copii, o rezistență la maladiile autoimune pe tot parcursul vieții.

 

Bacteriile se unesc pentru un război cu antibiotice
Bacteriile se unesc pentru un război cu antibiotice

Studiul a fost realizat pe şoareci, dar el dovedește ipoteza igienei: ideea că bacteriile sunt necesare pentru a crea un sistem imunitar sănătos, iar modul de viață bazat pe frica de microorganisme creşte susceptibilitatea la astm, alergii şi alte maladii autoimune.

"Nu este atât de ușor să treci de la şoareci la oameni , dar ambele specii sunt mamifere și sistemele lor imunitare, cu siguranţă, au caracteristici comune", – notează cercetătorul de frunte, Dennis Lee Kasper, medic principal la clinica de femei Brigam din Boston, Statele Unite ale Americii.

Sistemul nostru imunitar este o linie de apărare împotriva bacteriilor care ne înconjoară. Microorganismele pot fi dăunătoare, provocând intoxicații alimentare, răceli și diferite maladii, dar majoritatea din ele sunt inofensive. Iar, în studiul nou se arată ca unii microbi sunt utili.

Cînd mi se spune că cartea de găină e folositoare, iar legumele şi fructele sînt crescute cu pesticide
Cînd mi se spune că cartea de găină e folositoare, iar legumele şi fructele sînt crescute cu pesticide

Factorii principali de imunitate sunt celulele albe din sânge, care uneori se pot transforma împotriva noastră. Ele sunt programate pentru a căuta proteine "străine", provenite de la celule care nu fac parte din corpului nostru. Dar, uneori, ele preiau părțile organismului nostru ca pe cele străine și încep să organizeze un atac asupra corpului, provocând maladii autoimune. Alergii, astm și multe alte maladii "moderne", care au devenit extrem de frecvente în timpurile noastre şi care sunt de natură autoimună.

"Acest studiu demonstrează rolul imens al microbilor în crearea și consolidarea sistemului imunitar la primele etape ale vieții. Chiar şi mai devreme decât noi am crezut, - spune Dennis Kasper. - Studiul, de asemenea, oferă o metodă de modulare a sistemului imunitar la copii și de protecție împotriva acestor maladii în viaţa ulterioară".

 

Хотите сформировать иммунитет ребенка? Бактерии в помощь! 

 

Antidepresanții din sol: Cum agricultura ne face fericiți
Antidepresanții din sol: Cum agricultura ne face fericiți

În timpul studiului cercetătorii au comparat şoarecii normali cu cei care au fost crescuţi într-un mediu steril special. Ei au descoperit un nivel ridicat de celule albe în sânge, numite celulele ucigaşe, invariante naturale, în plămânii şi intestinele şoarecilor crescuţi într-un mediu steril.

Aceste celule produc o proteină care cauzează inflamaţii şi atrag mai multe celule albe inflamatorii din sânge. Inflamaţia joaca un rol important în multe maladii autoimune şi celulele ucigaşe sunt substanțe active în cazul astmului bronșic și al colitei ulcerative - o maladie inflamatorie a stomacului.

Potrivit omului de ştiinţă, diferența cea mai semnificativă între şoareci a fost sensibilitatea la maladii autoimune. Şoarecii axenici au fost mult mai sensibili la aceste maladii decât şoarecii crescuţi într-un mediu normal.

Masinile viitorului ar putea fi alimentate cu benzina produsa de bacterii!
Masinile viitorului ar putea fi alimentate cu benzina produsa de bacterii!

Chiar și fiind expuşi mai târziu la bacterii comune din viaţă, şoarecii axenici au avut un nivel anormal de mare de celule killer și inflamaţii la plămâni, intestine. Acest lucru indică faptul că momentul de creare a imunității are loc foarte devreme în viață și este esențial pentru formarea corectă a sistemului imunitar, explică omul de știință.

Profesor la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, Axel Hansen, notează: "Apar tot mai multe dovezi că formarea coloniilor de microorganisme la o vârstă timpurie ajută la protejarea împotriva anumitor boli inflamatorii. Celulele ucigaşe sunt, în mod evident, un element cheie nu numai pentru maladiile de mai sus, dar, de asemenea, pentru diabet zaharat de tip 1".

 

 

Sursa: pozitivchik.info