Dormi bine — să nu răceşti!

/ Vizionări: 4388

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Lipsa de somn creşte şansele de infectarea cu virusul

Dormi bine Am scris deja despre asta oră în plus de somn salvează inimă, reducerea riscului de boală cardiovasculară. Acum, se pare că somn normal ajută să facă faţă ameninţării imediate mult mai multe - reci de iarnă. În aceste zile de medic şef sanitar de stat, Ghenadi Oniscenko, Rusia a spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie se poate ridica în incidenţa gripei şi SARS.

Conform unor studii recente, persoanele care au suficient de somn sau somn nelinistit, mult mai sensibile la raceli decat cei care dorm liniştit opt oră sau mai mult.

Dr. Sheldon Cohen (Sheldon Cohen), de la Universitatea Carnegie - Mellon University (Universitatea Carnegie Mellon) din Pittsburgh, autor al studiului, raportate de către o agenţie de Reuters, a ajuns la concluzia ca somnul mai mult de şapte ore creşte şansele de o răceală de 3 ori, mai ales dacă visul a fost superficială. Motivul - o creştere accentuată a imunităţii în somn normal.

153 sănătoşi, bărbaţi şi femei de vârstă mijlocie, izolat de lumea exterioară, picura vaccin virus în nas. In urmatorii cinci zile, participanţii la experiment au fost să raporteze orice semne de boală, au luat, de asemenea, probe de mucus din nas pentru a identifica prezenţa virusului. Aproximativ 30 de zile mai târziu, participanţii experimentul a avut probe de sânge pentru anticorpi ai virusului.

Simptome ale bolii printre subiectele de voluntari care au dormit şapte oră sau mai puţin, au fost în 2,94 de ori mai intens decât cei care au dormit opt ore. În acelaşi timp, cei care au dormit fără astâmpăr şi superficială, se întoarse şi de fapt, a dormit doar 92% din timpul petrecut în pat, probabilitatea unei răceli a fost de 5,5 ori mai mare decât în traverse liniştită.

"Dependenţa de imunitatea de somn a fost mult timp cunoscute - a spus Dr. Cohen. - Cu toate acestea, aceasta este prima dovada ca relativ minore tulburări de somn, chiar modifica în mod semnificativ reacţia organismului la o infectie virala rece comune. Prin urmare, putem recomanda cu încredere somn normal ca un instrument eficient impotriva racelilor. "

Potrivit cercetătorilor, tulburări de somn poate afecta negativ reglementarea anti-inflamatorii proteine, citokine, histamina si alte substante care sunt eliberate ca răspuns la infecţii.

Serghei Makarov
chaskor.ru