Două miliarde de copaci vor fi plantați în India

/ Vizionări: 2040

лесополосы

 

Guvernul Indiei vrea să împuşte doi iepuri dintr-un foc: plănuieşte să angajeze tineri şomeri care să planteze două miliarde de copaci pe marginea şoselelor din ţară.

Panouri solare contra copaci, un barter pentru a salva pădurile din Kenya
Panouri solare contra copaci, un barter pentru a salva pădurile din Kenya

Potrivit acestui plan, 300.000 de tineri indieni ar primi un loc de muncă, ceea ce ar ajuta ţara să reducă, considerabil, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani; în plus, măsura ar ajuta lupta împotriva schimbărilor climatice care afectează statul şi ar contribui la înfrumuseţarea drumurilor.

“Lungimea şoselelor naţionale (de tip autostrăzi) este de aproximativ 100.000 de kilometri. Planul nostru este de a planta două miliarde de copaci de-a lungul lor, fapt care va crea locuri de muncă pentru şomeri, pe de o parte şi va proteja mediul, pe de altă parte”, a declarat Jairam Gadkari, ministrul Dezvoltării Rurale din India pentru publicaţia The Hindu. Vestea este foarte bună pentru India, care are şase oraşe în top 10 oraşe cu cel mai poluat aer din lume.

Un studiu recent, citat de publicaţia Treehugger, arată că frunzele copacilor au capacitatea de a capta particule de praf, mizerie din atmosferă (cele care cauzează smogul şi proasta calitate a aerului). Cercetători din Marea Britanie au realizat studiul, demonstrând această capacitate a frunzelor copacilor prin experimente făcute într-un oraş britanic, cu particule de fier: în 13 zile, nivelul acestora din aerul analizat a scăzut cu 65%, datorită prezenţei copacilor (mesteceni) în zona unde a avut loc experimentul.

 

Sursa: totb.ro