Dovedit efect de întărire de meditaţie asupra inimii

/ Vizionări: 3354

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

meditaţie Experimentul a fost făcut posibil datorită unui grant de 3.8 milioane dolari, care a scos în evidenţă experţii Institutului Naţional de sanatatea inimii, de sânge şi plămâni. Ca meditatia transcedentala afectează riscul de atac de cord, a studiat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Management Maharishi din Iowa (Maharishi Universitatea de Management) şi la Colegiul Medical din Wisconsin (Medical College din Wisconsin). Un experiment de nouă ani, a demonstrat rezultate fenomenale.

Potrivit unui comunicat de presă, colegiu au luat parte la studiu 201 pacienţi, un african-american care suferă de îngustarea arterelor coronare (unul dintre cei mai mari factori de risc pentru infarctul miocardic si accident vascular cerebral).

Voluntari, a căror medie de vârstă a fost de 59 de ani, au fost în mod aleatoriu împărţite în două grupe, dintre care unul Experţilor li sa cerut timp de 15-20 minute pe zi practica meditatia transcedentala sub îndrumarea unor experţi. Echipa a doua a fost lăsat ca un control, cu ambele grupuri de pacienţi au fost supuse tratamentului standard pentru bolile cardiovasculare.

meditaţie

Meditatia transcendentala Maharishi Mahesh Yogi (Maharishi Mahesh Yogi, în foto), au existat la data decesului autorului în 2008, milioane de adepţi în întreaga lume, inclusiv trupa Beatles şi regizorul David Lynch. Ea se bazează pe o simplă tehnică de repetare a unui anumit sunet, sau mantra. Anterior, studiile au încercat în repetate rânduri să dovedească beneficia de meditaţie pentru sănătate, dar un nou experiment a marcat prima dată - o practică pe termen lung a TM reduce riscul de boli cardiovasculare (foto Wikipedia).


În termen de cinci ani (unii pacienţi, de asemenea, observate pentru încă patru ani) în mod regulat meditat participanţilor experienţa a demonstrat pentru a reduce statisticile de atacuri de cord, accident vascular cerebral şi de decese cu 47% comparativ cu grupul de control.

Oamenii de stiinta nu poate da un motiv de exact pentru această îmbunătăţire dramatică, dar a menţionat că meditaţia transcendentală semnificativ mai mic (de 5 mm în medie), tensiunea arterială a pacienţilor, care este cunoscut a fi un factor de risc cheie pentru aceste boli. Putem aminti pentru comparaţie că presiunea droguri scădere a reduce riscul de atac de cord cu 25-30%.

"Am fost în măsură să demonstreze că creierul poate avea un efect pozitiv direct asupra rezultatelor clinice", - a spus autorul studiului, Robert Schneider (Robert Schneider), care prezintă rezultatele experienţei cu ocazia reuniunii anuale următoare a American Heart Association (American Heart Association) în Orlando.

membrana.ru