Dovedit stiintific: fumatul reduce intelectul

/ Vizionări: 7548

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

НАУЧНО ДОКАЗАНО: КУРЕНИЕ СНИЖАЕТ ИНТЕЛЛЕКТ Cu privire la pericolele de fumat nu au nevoie de amintindu. Ministerul Sănătăţii nu anvelopa de avertizare noi. Cu toate acestea, viaţa este mult mai convingatoare. Fumatul slăbeşte memoria şi dezactivează celule ale creierului. oamenii de ştiinţă israelieni au confirmat o relaţie directă între numărul de ţigări fumate pe zi şi dezvoltarea intelectuală.

Cercetatorii de la Centrul Medical, Tel Hashomer dovedit că nivelul de IQ scade direct proporţional cu durata de serviciu şi numărul de ţigări pe zi fumător. Oamenii de stiinta au testat mai mult de 20 de mii de tineri, 28% fumat cel puţin o ţigară pe zi, 3% au întrerupt fumatul şi 67% nu fumaţi.

coeficientul de inteligenta, printre fumători a fost de 7,5 procente mai mică decât nefumătorii. În plus, mai mult o persoană ţigări fumate pe zi, mai puţin a avut inteligenta.

Scorul mediu a fost de 101 IQ nefumătorilor, fumat o tigara pe zi - 98, mai mult de cinci - 94.9; cei care fumeaza un pachet pe zi - 90 de puncte.

În Rusia, între timp, a continuat înăsprirea reglementărilor în industria tutunului. La sfarsitul anului trecut a intrat în vigoare o nouă reglementări tehnice, în care va fi dezvoltat un nou tip de pachetele de ţigări. Acesta va fi surprinzător de diferit de prezent.

Nu mai puţin de 30% din partea din faţă va arăta: "Fumatul ucide" pe verso vor găzdui chiar mai mari, în jumătate din zonă, şi specifice de atac mai mult, cum ar fi "Fumatul duce la cancerul pulmonar", "Fumatul provoacă avorturi. Toate cele 12 identificate sloganuri înfricoşătoare.

O altă inovaţie majoră - de strângere de cerinţele privind conţinutul de gudron si nicotina din tigari: acum nu trebuie să depăşească 10 / 1 mg (până în prezent, cifra a fost de 14 / 1,2 mg).

Sursă