Dragostea acţionează ca un anestezic pentru femei

/ Vizionări: 3516

Dragostea acţionează ca un anestezic pentru femei

 

Dragostea acţionează ca un anestezic pentru femeiSentimentul de îndrăgostire cu adevărat acţionează asupra femeii ca un analgezic - dovedit de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California.

Riscul la care se expun femeile care se vopsesc
Riscul la care se expun femeile care se vopsesc

Experţii au adunat pentru studiul 17 femei care au fost în relaţii romantice pe termen lung. Experimentul a constituit în faptul că fetelor a fost arătată o varietate de fotografii, inclusiv obiecte neînsufleţite, persoane necunoscute şi jumătăţi dragi ai lor. În paralel cu vizionarea imaginilor a fost efectuată o altă acţiune: în creierul subiecţilor de testare au fost trimise descărcări electrice de la tomograf de rezonanţe magnetice, provocând senzaţii de durere.

S-a constatat că femeile au simţit mai puţină durere atunci când se uitau la fotografiile celor dragi. Analizând tomogramele efectuate, oamenii de ştiinţă americani au concluzionat: activarea centrelor de durere din creier parţial a fost suprimată de activitatea crescută a cortexului prefrontal ventromedial - parte a creierului care este responsabilă de sentimentul de securitate. Cu alte cuvinte, dragostea provocă sentimentul de securitate, care blochează parţial durerea.

O altă constatare interesantă a oamenilor de ştiinţă americani spune că cu cât mai  mult timp femeia este îndrăgostită, cu atât mai evident este efectul analgezic.

 

 

Sursa: zdorovo.ua