Drona Phantom 4 - în serviciul portalului ecology.md (+Video)

/ Vizionări: 2018

Drona Phantom 4 - în serviciul portalului ecology.md (+Video)

Noi sîntem ca niște sclipiri în timp, dar consecințele acțiunilor noastre vor rămîne veșnice. Țineți minte, veți trăi pe acest pămînt perioada de timp destinată vouă, dar veți reuși să simțiți această viață? Veți reuși să o vedeți în toate culorile și splendorile ei?

Vă propunem, fără a vă întrerupe de la treburile zilnice, să vă gîndiți acum cum puteți percepe și vedea frumusețea lumii. Echipa noastră are un răspuns la această întrebare și acum sîntem la etapa realizării acestei posibilități de a vedea tot ce doriți, de sus. Iar pentru aceasta, la dispoziția site-ului ecology.md a fost pusă o dronă – un aparat fără pilot, cel mai nou quadcopter DJI Phantom 4. Particularitatea acestui quadcopter sînt ochii și simțurile și anume …

Cîștigătorii concursului imaginilor obținute cu drona la categoriile: „Natură”, „Oameni”, „Oraș” și „Creație”
Cîștigătorii concursului imaginilor obținute cu drona la categoriile: „Natură”, „Oameni”, „Oraș” și „Creație”

Noul quadcopter DJI Phantom 4 are senzori, ce permit evitarea impactului în timpul zborului înainte. Acest sistem apărut pentru inițial pe Matrice 100, acum este accesibil unui cerc larg de utilizatori. Similar sistemului Guidance, noul sistem permite nu doar evitarea ciocnirilor în timpul zborurilor, dar și asigură o revenire sigură înapoi în cazul pierderii semnalului, ocolind obstacolele.

Al doilea sistem important al acestui aparat este sistemul îmbunătățit al poziționării vizuale, ce permite menținerea fără GPS/Glonass la o înălțime de 10 metri. Camera de luat vederi al noului quadcopter poate înregistra filme de 4K și face poze de 12Mp. Stabilizarea camerei pe quadcopter DJI Phantom 4 a devenit și mai bună, ce ne va permite să filmăm nu doar scenele dinamice, dar și la o iluminare joasă. Iar formatul Adobe DNG RAW ne va asigura calitatea și cantitatea maximă de informație la ieșire.

Acest obiect tehnic modern a fost fabricat în anul 2016, de cel mai mare producător de drone din lume, compania DJI. Producătorul și-a caracterizat creația drept „O cameră zburătoare, simplă în utilizare, ghidată de cele mai avansate tehnologii ale inteligenței artificiale”. Da, îndrăgitul aparat a devenit și mai interesant și mai avansat, iar noi sîntem bucuroși că deținem acest instrument pentru dezvoltarea ideii noastre.

Cum arată despădurirea fragmentată, filmată cu o dronă
Cum arată despădurirea fragmentată, filmată cu o dronă

Noi deja ne-am convins că drona noastră este bună într-adevăr, pentru proiectele noastre legate de filmările de sus. Quadcopterul DJI Phantom 4 a fost testat deja în parcul central din Chișinău. Așadar, prima filmare a înregistrat un marș. Iar noi planificăm să lansăm drona în cele mai greu accesibile locuri din Moldova, în rezervațiile naturale și în locurile, ce mai păstrează amprenta frumuseții naturii Patriei noastre.

Cît timp sîntem în stare, noi putem utiliza monitoarele noastre pentru a ne pregăti și a afla, a vedea și a ne familiariza cu locurile unice și inaccesibile ale naturii ținutului nostru. Tot ce a fost făcut de oameni sau creat de planetă sau de univers în limitele patriei noastre – Moldova, le putem filma și demonstra sub forma unor clipuri video pe site-ul nostru ecology.md.

Toate lucrurile ascunse și neexplorate pot deveni cunoscute de noi, locuitorii acestei țări. Deoarece acum avem la dispoziție un nou instrument tehnic quadopterul DJI Phantom 4.

Aventurile unui șaman marin sau din nou despre călătoria în jurul lumii „Pe Șaman în ocean” (+Video)
Aventurile unui șaman marin sau din nou despre călătoria în jurul lumii „Pe Șaman în ocean” (+Video)

Noi vom face cîteva clipuri, ce vor demonstra locuri demne de atenția noastră, dar și cum să ajungem acolo. Această cale le va ajuta altor oameni să găsească locurile ascunse de natură. De exemplu, construcțiile antice – dolmenele în munții Caucazului de Vest.

Viața nu e un film, dar noi putem juca rolul autorilor scenariilor clipurilor video pe care dorim să le vedem pe pagina noastră. Avem în fața noastră monitoarele, dar nu vedem încotro mergem. Pentru a vedea totul ce se întîmplă, putem înregistra istoriile noastre, fețele noastre, sau nu doar unele detalii, ci o imagine generală a impactului acțiunilor noastre pe fața planetei. Anume această sarcină stă în fața noului proiect de utilizare a dronei. Acest obiect este puntea noastră spre nemurire. Cu ajutorul lui putem pleca în zbor, ținănd volanul pe genunchi. E atît de simplu să lași în urmă „mlaștina” cotidiană și să zbori spre soare. Să-ți vezi casa, să privești cu alți ochi din cer, să vezi o nouă lume și să renaști din nou. Haideți să zburăm împreună! Haideți să privim împreună această lume minunată. Propuneți locuri, oferiți coordonatele țintelor noastre comune!

Vă propunem, dragi cititori, să participați nemijlocit la proiectul nostru de creare a materialelor video pentru ecology.md cu ajutorul dronei, care este gata să servească interesele noastre. Dacă aveți asemenea interese, propuneri interesante despre locații, sau despre obiecte unice, pe care ați dori să le vedeți, sau să le arătați vizitatorilor noștri, atunci scrieți-ne în comentarii sau contactați-ne la midgardtha@rambler.ru ecology.md

Anna Kunț