Dulceață (miere) din păpădie

/ Vizionări: 2328

Варенье (мёд) из одуванчиков

Dacă nu sînteți alergici la polen, atunci puteți să încercați să preparați dulceață din păpădie. Dulceața din păpădie, numită miere de păpădie, are un efect pozitiv asupra celulelor ficatului, contribuie la tratarea dereglărilor urogenitale. Dulceața din păpădie conține antioxidanți, ce elimină toxinele și reziduurile din organism, fapt ce contribuie la reducerea greutății. Mierea de păpădie este indicată în cazul hipertensiunii, diabetul zaharat, anemie, hepatita A și chiar poate fi utilizată drept profilaxie a cancerului.

Cum să pregătiți mierea din păpădie

Ingrediente:

- 400 de flori de păpădie

- 1 l de apă

- 1 kg de zahăr

- 1 lămîe.

1. Culegeți florile pe timp senin și uscat, într-un loc ecologic, curat, departe de drumuri și întreprinderi industriale. Florile nu se spală, deoarece altfel se va spăla polenul.

2. Puneți florile în cratiță, acoperiți-le cu apă și puneți pe foc. Cînd apa va începe să fiarbă, fierbeți vreo 5 minute, apoi luați cratița de pe foc, lăsați să se răcească, după care puneți cratița în frigide, pe 12 ore.

3. Scoateți florile din infuzie și scurgeți-le adăugați zahăr și fierbeți la foc mic, pentru ca o parte din apă să se evaporeze.

În unele rețete se recomandă fierberea dulceții 20-30 de minute, în altele – circa 2 ore.

4.Facultatic puteți adăuga sucul unei lămîi, înainte de a scoate de pe plită.

5. Turnați dulceața în borcan.

Poftă bună!

Варенье (мёд) из одуванчиков

Варенье (мёд) из одуванчиков

Варенье (мёд) из одуванчиков

Варенье (мёд) из одуванчиков

Варенье (мёд) из одуванчиков