După porc FIV-NIFA

/ Vizionări: 17008

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Tehnologia de constructie a viitorului: înapoi la trecut! Trăiască paie şi din lut!

de metri pătraţi, în creştere de preţ de furtunos. Vand chiar şi un mic apartament acum, puterea nu multe familii de tineri. Dar poti construi o casa ieftina. Paie! La ridicarea zidurilor nevoie doar de 400 dolari.

Casa, care poate construi unul.
Gatnoe sat care conduce cinci minute de la Kiev, în strânsă construit cu trei etaje din caramida sau două "vile". Printre conac puteţi găsi o casă mică, cu un acoperiş piramidal. La prima vedere, nu este deosebit de diferită de vecinii săi, cu excepţia faptului că lipsa aparentă de bibelouri, şi, probabil, dimensiuni modeste. Cu toate acestea, există o scânteie în ea: casa nu este construit din beton sau caramida de obicei, dar dintr-o paie obişnuită. gazdele sale - o familie tanara Irina şi Alexei Kravchenko şi trei fii (cel mai tanar, de altfel, toate - doar un an plin) "stabili" casa asta vara trecuta.

- De ce a construi o casa de paie? - Am întrebat.
- Pentru construirea paie există o mulţime de avantaje faţă de tehnologiile tradiţionale - parries Irina. - Cel mai important: este ecologic si ieftin.

Privind construcţia de un pai pentru prima oară familia Kravchenko auzit de la un prieten din Canada, care, la domiciliu este construirea unui auto-conţinute case ecologice. Acesta este considerat a fi foarte scump, am mult timp ecologice aceeasi viata - problema nu este cea mai presantă. Când Irina si Alex au decis sa construiasca o casa de paie, au găsit: În Ucraina, această idee nu este popular. Cei care au decis sa construiasca propria moşiile lor, construit pe secole, preferând să tehnologiei moderne - caramida si beton.

În "naturale" case - cabană noroi trăiesc doar pe cale de dispariţie în sate vechi. Alex a trebuit să merg la Belarus vecine - uita-te la sat paie. Construi ajutat un fost consilier al preşedintelui Eugene largă - celebrului maestru de construcţie de mediu, el a sfătuit apoi viitorii proprietari.

- Strict vorbind, case - acest lucru nu este o veste - spune Alexei. - În istoria de multe ţări, există construcţii. În Ucraina, de exemplu, în sate au fost stabilite poli verticale, paie ghemuiesc în fascicule, iar aceste împletituri ca acoperire se tîrî de-a lungul peretelui şi apoi tencuite cu lut. Sau Adobe casele construite - este atunci când paie înmuiată în lut, şi apoi umplute în cofraje. Dar construirea zidurilor de principiu chirpici dureaza 3-4 luni, în timp ce "stabili" casa de baloţi de paie pot fi de trei zile. În plus, tehnica de construcţie de blocuri de paie asa de simplu ca aceasta să poată maestru orice persoană într-un timp foarte scurt. Fiecare om de pe forţele ei înşişi fac cea mai mare parte a operei, fără angajarea lucrătorilor. Desigur, dacă nu ne stabili anumite standarde transcendentale.

Reputaţie porci rasfatata.
- Ei bine, cât de mult o casa, vor supravietui? - Mă îndoiesc
- Casa de paie este de aceeaşi societate, precum şi alte materiale. Aceasta este doar o poveste despre porci casa de paie este uşor să explodeze, dar, de fapt, astfel de case sunt câteva sute de-îndeplineşte Alex. - Mai mult decât atât, după cum dovedesc experimente, aceste clădiri sunt sverhognestoykimi. perete de paie pot rezista 45 de minute de expunere directă la foc, cu ciment-var ipsos fisuri, paie şi în temeiul acestuia nu se aprinde, doar caracterul. Unul paie pentru a arde cu uşurinţă, dar pentru a arde presat paielor în brichete va trebui să facă.
- O căldură într-o casă în iarnă?
- Chiar foarte. Pentru a vă ajuta să înţelegeţi cât de mult, va dau un exemplu: în acest an în cele mai severe îngheţuri, atunci când temperatura nu a crescut de mai sus - 30 de grade, suntem stoked o dată în trei zile. În timp ce vecinii noştri, chiar şi cei care au fost seminee puternice, au fugit din oraş, aproape de otople centraletion.

Experimentele dovedesc: conductivitatea termică a pereţilor paie este mult mai scăzută decât cea a pereţilor din materiale tradiţionale: de 4 ori mai mică decât cea din lemn, şi de 7 ori mai mică decât cea din caramida. Aceste case pot salva mare cantitate de resurse materiale cheltuite pentru încălzirea locuinţelor. Da, şi construirea de case de paie nu ruina cheltuieli inutile. Teoreticieni de constructie naturale susţin că costul casei paie-stuccoed cu nivelul de confort european în cel puţin două ori mai mic caramida. În primul rând, baloturi de paie va costa 100 de ori mai ieftin decat caramida, şi în al doilea rând, pereţi lumina nu necesită o bază solidă. Şi în al treilea rând: pentru a construi o casa de repede puteţi, fără nici o muncă serioasă. Toate cele trei testat şi dovedit beneficii din experienţa familiei Kravchenko.

Caramida de UAH.
În primul rând, sa decis de a construi o casa de paie. Ulterior, a existat o întrebare în cazul în care? Pentru mai multe luni in fiecare weekend Alex si Irina, împreună cu fiii săi uitam zonele din apropierea Kievului. "Este deosebit de grave în găsirea terenurilor copiii trataţi împărţit Irina .- Ele sunt atât de crescut-up discutate: cearta unii cu alţii, de ce" există "mai bine decat" aici. "Dar apoi ne-am decis să construiască o casă pe părinţii site-ul Leshin." În primăvara turnat fundaţia, iar vara după sezonul ploios a început construcţia. Cel mai dificil a fost să găsească un vânzător de paie. Din moment ce nu unul a fost folosit ca hrană pentru animale, fermierii prefera sa planteze ierburi multifuncţional. Un paie este potrivit pentru construcţia de ideal, nu ei ca un mouse. Opt tone de astfel de "material" după o căutare intensă a fost cumparat pentru 400 de grivna. La un tyukovatel inchiriata prese de balotat produs 400 baloţi de paie-cărămizi.

- Pentru că am visat la un acoperiş spune-piramidă, care a fost destul de grele, a trebuit să merg în conformitate cu rame din lemn pentru casa - gazdă. - Dar dacă am construit o casă cu două etaje, dar cu un acoperiş de lumină - cadru nu a fost necesar.

Atunci când un cadru a fost stabilit, a început construirea de pereţi. Cum se face? cărămizi Straw stabilite pe temelia între scheletul şi cusut apoi doagelor de nuc, ca şi cum fixată împreună cum ar fi camele, şi aşa la început. Apoi pereţii de lut. În acest stadiu de construcţie a Irinei şi Alexei sfătuiţi să invite prietenii - a lua o adevărată sărbătoare.

- Când - că, în satele noastre, a fost o astfel de tradiţie: daca cineva a fost să construiască o casă, apoi a chemat pe toti pounding. Adunaţi tot satul de la tineri la bătrâni, şi împreună frământă daubed lut pereţii Hut - spune gazda. - Deci ne-am adunat toţi prietenii noştri şi a avut o pounding. A venit repede, vesel şi fără costuri suplimentare.

După ce stratul de argilă a peretelui, îmbrăcat în ghips var-ciment, şi de a face apoi reparaţiile gust şi posibilităţile financiare ale familiei. soluţii personalizate pot fi mai scump, dar casa, fără pretenţii speciale, este disponibil de familie de mijloc. Pentru toate frumoase si - normele pentru proprietarii de start, interior profesionişti au angajat. Dar acum, locul de camere şi funcţia lor independent calcul în conformitate cu principiile vedice: părţi ale lumii.

- În cazul în care mai bine pentru a găti - avem o bucatarie, unde vrei să doarmă, un dormitor, dar în cazul în care mai bine să se ocupe de activitatea mentală - un living, spune Irina.
Primul etaj este o mica bucatarie, baie, WC, dormitor şi de viaţă. La al doilea etaj este o scara de lemn. Sub acoperiş, piramida - o cameră de Liberty: spaţiul nu împărţite, pe covor podea şi perne colorate. Asta seara intreaga familie se la ceai. Ferestrele în acoperiş uitam la stele, cu vedere la agitatia orasului. Apropo, şi Irina şi Alexei - atât pe posturi de lucru serios. Prin urmare, copiii au dat naştere, şi casa a fost construita "la locul de muncă, în cursul serii. Ei spun: forţele sunt luate dintr-un vis.

Paie casa - nu un capriciu. Acest impact asupra mediului de gândire: de ce a crea cevape un non-materiale naturale, poluarea mediului, atunci când se poate utiliza tehnologii neglijate naturale. După toate, în scopul de a creşte numărul de paie, suficiente pentru a construi o casa de 70 mp nevoie de 2-4 de acri de teren, folosind ceea ce este în general considerată ca deşeuri.

Podverstka:
În 1880 a secolului trecut primii colonisti în Nebraska, se confruntă cu o penurie de materiale de constructii. Terenul locale diferă de absenţa aproape completă a pădurilor. Cu toate acestea, au existat condiţii ideale pentru culturile de creştere. Doar în acelaşi timp, a apărut primul tyukovateli mecanice pentru paie, care ar oferi un blocuri suficient de densa. Ideea de a folosi blocuri, cum ar fi gustul un material de construcţie de mai multe, şi ca urmare a orice număr întreg de paie sate. În Rusia, blocurile prima clădire de paie a fost construită în 1994 într-un sat din Urali Mayak lângă Chelyabinsk. Nu a fost un sprijin puternic (inclusiv guvernamentali) construirea de paie a fost în Belarus, unde există deja zeci de astfel de clădiri. Şi lucrează la noi proiecte de arhitecti condus şi o serie de institute de proiectare.

Anastasia Ringis Kievskie Vedomosti


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.