E foarte important să avem o postură corectă

/ Vizionări: 5298

Правильная осанка

 

Postură corectă este foarte importantă pentru sănătate, și deci:

1. Fiți atenți la postura dumneavoastră, indiferent de locul unde vă aflați - acasă, la locul de muncă sau în drum.

Bomboane de sănătate
Bomboane de sănătate

Deci, pentru început - îndreptați umerii; capul și bărbia trebuie, de asemenea, să fie drepți. Îndreptați pieptul, stăruiți-vă să nu vă uitați în jos. Cu timpul, postura corectă va deveni firească pentru Dvs.

2. Vă recomandăm să vă mișcați cât mai mult posibil. Stilul de viață sedentar, utilizarea frecventă a transportului public și privat afectează negativ sănătatea. Exercițiul cel mai accesibil, simplu și foarte eficient pentru îmbunătățirea acesteia este mersul. Alegeți o încălțăminte comodă, o puteți schimba, ajungând la locul de muncă.

3. Pe tocuri femeia arată mult mai înaltă și mai elegantă. Dar tocurile înalte mai bine să fie încălțate cât mai rar, la sărbători. Deoarece când purtați tocuri partea ventrală a piciorului este supusă unei sarcine sporite, ceea ce poate duce la bătături, dureri la nivelul gambelor și a genunchilor, la o sarcină suplimentară asupra coloanei vertebrale. Încălțămintea de uz zilnic e mai bine să fie confortabilă.

Uniunea Europeană s-a răzgîndit: apa e bună pentru organismul uman
Uniunea Europeană s-a răzgîndit: apa e bună pentru organismul uman

4. Dormiți pe un pat confortabil, experții recomandă o saltea ortopedică de duritate medie sau mare. Paturile foarte moi și care se lasă în jos dăunează coloanei vertebrale. Este important ca în timpul odihnii mușchii să fie relaxați.

5. Nu uitați și despre o pernă ortopedică. Aceasta influențează starea noastră: suportă capul și regiunea cervicală într-o poziție naturală, relaxează mușchii gâtului, promovează respirația corectă. Dacă dimineața vă doare gâtul iar umerii sunt încordați, perna este prea joasă și salteaua prea dură.

6. Aerul condiționat afectează în mod negativ pielea, fiind prea rece vara și prea cald iarna. Aveți grijă de piele – folosiți o cremă corespunzătoare.

Alimente organice: sănătate sau portmoneu?
Alimente organice: sănătate sau portmoneu?

7. Când lucrați la birou, încercați să ședeți confortabil, poziția nu ar trebui să fie stresantă. Stilul de viață sedentar, aflarea prelungită a corpului în poziții incomode - în picioare, culcat, când ridicați obiecte grele - toate acestea creează o sarcină suplimentară asupra coloanei vertebrale, și ca consecință duce la dureri de cap și dureri de spate, amorțeală și dureri la extremități. Sfaturi: la locul de muncă dezmorțiți adesea mușchii, schimbați poziția corpului, ridicați-vă, întindeți-vă, mișcați-vă, mergeți pe jos, urcați etajele fără lift, iar acasă rugați persoana iubită să vă facă un masaj.

8. Nu ridicați obiecte grele. Diverse surse medicale oferă cifre diferite a greutății permise - 5-10 kg. Orientați-vă după starea Dvs. Medicii nu recomandă să vă mișcați brusc, iar dacă transportați ceva greu, distribuiți greutatea egal între ambele mâini.

9. Dieta ar trebui să fie bogată în alimente sănătoase, care conțin calciu și vitamina B.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să înbunătățiți sănătatea și frumusețea corpului Dvs. pe o perioadă îndelungată.

Fiți sănătoși!

Будьте здоровы и не болейте!

 

Sursa: ruslekar.info