Eco — Aquaponic — o fermă urbană de noua generație

/ Vizionări: 2820

Eco-Aquaponic

 

Eco-Aquaponic este probabil unicul exemplu ideal de fermă urbană modernă care funcționează pe principiul acvaponicii.

Arhitectul Michael Jantzen a prezentat proiectul Eco-Aquaponic - o structură cilindrică din oțel, în care sunt create condițiile aproape ideale pentru cultivarea peștilor și plantelor pe principiul acvaponicii. Această mini-fermă este complet auto- suficiență: deșeurile provenite din pești sunt folosite pentru a fertiliza plante. Construcția este echipată cu ferestre și ecrane pentru a oferi umbră, care se pot roti în jurul perimetrului fermei pentru a se adapta la diferite condiții meteorologice. Pe vreme caldă ecranele pot proteja plantele de supraîncălzire și în timpul iernii două secțiuni izolate vor proteja plante și pești de frig.

 

Eco-Aquaponic

Cum arată o fermă urbană, construită pe un acoperiş din New York
Cum arată o fermă urbană, construită pe un acoperiş din New York

 

Tăvi cu plante sunt situate în tot perimetrul clădirii, în timp ce acvariu, unde crește pește ocupă spațiul central al clădirii. Tuburile mari, umplute cu material ce reține căldura pentru o lungă perioadă de timp absoarbă căldura de la soare în timpul zilei, pentru a ajuta la reglarea temperaturii din încăpere. Panourile solare de mari dimensiuni montate pe o platformă rotativă asigură pe deplin clădirea cu  energie și asigură iluminatul constant al acvariului. Generatorul independent pe energie solară și sistemele autosuficiente pentru creșterea peștilor și plantelor au tot dreptul de a fi numite un dispozitiv aproape perfect pentru producerea alimentelor organice în mediul urban – ferma Eco-Aquaponic.

Eco-Aquaponic

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.