Eco casă în interiorul unui depozit de la Splinter Society

/ Vizionări: 2804

Экодом внутри склада от Splinter Society

 

Specialiștii de la birou de arhitectură Splinter Society din Melbourne (Australia) au transformat fostul depozit industrial într-o casă eficientă energetic. Clădirea este situată în orașul Hawthorn Est, Victoria. Casa are un sistem de colectare a apei de ploaie, mecanismul de răcire pasivă și sistemul de iluminat cu control prin calculator, care permite reduce consumul energiei electrice de la rețeaua municipală.

Baobabi – copaci ciudați, originali, și cum încă?
Baobabi – copaci ciudați, originali, și cum încă?

Clientul Splinter Societatea și-a exprimat dorința de a transforma fosta clădire industrială în zona verde, păstrând în același timp unele elemente ale depozitului original. Experții biroului Splinter au realizat cu succes sarcina. De exemplu, peretele sudic al clădirii originale a rămas intact: ferestrele și orificiile vechi sunt păstrate. Noua casa cu trei etaje are două dormitoare, două saloane, un birou, o bucătărie și mai multe terase .

Instalate de-a lungul perimetrului clădirii ecranele verzi din oțel salvează locuitorii de la soare arzător de vară și asigură un nivel mai ridicat de intimitate. Specialiștii  Splinter Society cât a fost posibil au utilizat materii prime locale și produse de reciclare din materiale vechi, ceea ce a făcut obiectul mai ecologic, a economisit banii și chiar a adăugat structurii aspectul estetic.

Pe teritoriul fostului depozit au fost instalate rezervoare mari în care se stochează apa de ploaie colectată. Lichidul poate fi purificat folosind energia provenită din colectorul solar.

Casa este relativ mică. Suprafața constituie 195 de metri pătrați. Iluminatul din interiorul clădirii este controlat de sistemul electronic inteligent pentru a minimiza consumul de energie. Pe acoperișul casei din Australia cresc multe plante, care oferă o izolație termică suplimentară.

Экодом внутри склада от Splinter Society

Экодом внутри склада от Splinter Society

 

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137