ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-design în interior



Eco-design în interior


Designul ecologic sau eco-design reflectă dorinţa omului de a apropia la maxim locuinţa lui de condiţiile naturale. Crearea interiorului ecologic permite locuitorilor  să simtă unitata cu natura, armonia lumii înconjurătoare,  să ia o pauză de la agitaţia vieţii urbane.

Unul din aspectele principale ale proiectării ecologice este folosirea numai materialelor naturale, ecologice. În rest eco-design nu este constrâns de nici un fel de limite şi reflectă la maxim caracterul şi obiceiurile locuitorilor casei.
Conceptul de proiectare ecologică subliniază dorinţa proprietarilor casei de a aprecia şi a preţui tot ce este frumos în lumea înconjurătoare. Astfel, interiorul în eco-stil nu este, pur şi simplu, una din tendinţele modei de a crea un design original al casei sau apartamentului,  ci o filosofie întreagă împotriva epuizării resurselor naturale şi în susţinerea curăţeniei şi siguranţei ecologice.
Avantajul proiectării ecologice este o gamă largă de materiale pentru decorare. Puteţi folosi orice material natural, începând cu tapete din stuf şi  terminând cu pietre de râu ordinare, cu care puteţi ornamenta pereţii şi a alte suprafeţe.

Eco-design se potriveşte cu orice buget, deoarece nu este necesar să cumpăraţi seturi de mobilier scumpe din lemn preţios. Desigur, mobilierul ar trebui să fie realizat din materiale naturale, dar este suficient ca acesta să fie ieftin, confortabil, ecologic curat. Astfel încât puteţi cumpăra la preţuri accesibile orice piese de mobilier din lemn sau din alte materiale naturale (cum ar fi mobila de răchită.) Însă la metal, plastic, sticlă ar fi mai bine să refuzaţi sau să folosiţi la  minim.
Vor completa perfect decorul interior diverse plante de casă. Ele nu numai că vor umple spaţiul din camera şi vor bucura cu un frunziş verde şi flori luxuriante, dar de asemenea, vor crea o atmosferă favorabilă de confort psihologic, precum şi vor oxigena încăperea.

Un detaliu suplimentar al interiorului într-un stil ecologic poate deveni un acvariu. Aspectul peştilor plutitoare calmează psihicul, iar vederea pitorească a acvariului va decora şi va însufleţi orice cameră. În general, combinaţia funcţiilor estetice şi sănătoase este una din principalele caracteristici ale stilului ecologic.

Eco-design necesită un iluminat bun, care poate fi obţinut prin utilizarea lămpilor fluorescente de economisire a energiei - un iluminat perfect şi o economisire a resurselor naturale.

Eco-design în interiorProiectarea ecologică necesită puţin mobilier. Decorarea interiorului într-un stil ecologic presupune un spaţiu liber, interiorul nu poate fi încărcat cu o mulţime de mobilă. De asemenea, nu se recomandă utilizarea pieselor de mobilier, care subliniază, în mod deliberat, caracterul "natural" al interiorului: un bolovan în mijlocul salonului sau o masă dintr-o singură bucată de lemn vor arăta nenatural şi pretenţios. Maximizaţi combinaţia armonioasă de texturi, culori, materiale, forme, dimensiuni şi funcţionalitate, atunci când totul este frumos, simplu şi oportun  - aceasta este baza designului ecologic al interiorului.

Nu ar trebui, totuşi, să cădeţi într-o extremă, respingând toate beneficiile lumii civilizate. Aparate de uz casnic şi electronice pot crea un contrast interesant cu elemente de design natural, desigur, dacă cuantumul acestora nu va fi excesiv.


Autor: Regina Raytova

 

 

Sursa: tekhouse.ru

 

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 07 octombrie 2011 14:30
Vizualizări: 7444

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
68
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
46
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
112
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
99