Eco-hotel Creek n Crags în copac

/ Vizionări: 3428

Creek n Crags эко отель на дереве

 

În ultimii ani turiștii, săturaţi de inovațiile civilizației, tot mai des aleg ca alternativă pentru o călătorie obişnuită turismul ecologic. Primul gând care vine prin capul oamenilor nefamiliarizaţi cu acest concept se asociază cu viaţa în corturi și lipsa totală de bunuri necesare. De fapt, nu este aşa. Eco-hoteluri adevărate permit călătorilor să se bucure de natura cu tot confortul, fără a dăuna mediul înconjurător. Hotelul Creek n Crags este un loc ideal pentru amatorii turismului ecologic.

 

 

LEAPrus — eco hotel muntos situat la cea mai mare altitudine
LEAPrus — eco hotel muntos situat la cea mai mare altitudine

Creek n Crags nu este doar un hotel, ci şi o casă adevărată, cocoțată sus în copac. În fiecare an un număr mare de iubitori ai naturii vin în statul indian Tamil Nadu pentru a petrece câteva zile în cel mai neobișnuit hotel înconjurat de natura sălbatică. Alături de casa în copac se află o rezervaţie de natură sălbatică Mudumalai, care este habitat la 55 de specii de mamifere, sute de specii de păsări, reptile și pești. Hotelul neobişnuit este locul perfect pentru o vacanţă, observarea animalelor sălbatice sau o călătorie romantică.

Cândva în locul eco-hotelului Creek n Crags a fost o plantație de cafea. Încăperile folosite anterior pentru a stoca boabele de cafea au fost reconstruite și transformate în camerele magnifice pentru turişti care preferă să rămână pe pământ. În plus, mai sunt încă două camere, situate în copaci, cu aproximativ cincisprezece metri deasupra pământului, acestea oferă o ocazie excelentă de a vă simţi ca o pasare, stabilită în umbră frunzişului exotic.

Hotelul Creek n Crags este construit din materiale ecologic curate și are patru stele. Principala diferență a acestui hotel extraordinar de cel standard – lipsa televizoarelor, telefoanelor și chiar muzicii în camere. Nimic nu trebuie să perturbe unitatea omului cu natura. Însă acest lucru nu înseamnă că oaspeții eco-hotelului sunt complet lipsiţi de orice comodităţi. Fiecare cameră are mobilierul necesar, făcut în stilul vechi, decoruri etnice și acces la mijloace moderne de deservire. Cele două camere au băi mari, jacuzzi în aer liber, verande spațioase și servicii unui bucătar profesionist.

Cât privește produsele alimentare, aici puteți gusta din cele mai delicioase mâncăruri din bucătăria locală, pe care bucătarul-șef cu experienţă va găti la comanda dvs. în aer liber sau în camera dvs. Hotelul Creek n Crags oferă oaspeţilor săi o pensiune completă și o deservire excelentă. Din divertismente sunt extrem de populare: înot în piscina naturală, plimbări prin grădini și pădure, excursii la plantații de cafea și diverse temple. Pentru cei care doresc sunt organizate călătorii cu cai și elefanţi.

Eco-hotel Creek n Crags este un loc perfect pentru o comuniune intimă cu natura. În afară de supravegherea numeroaselor păsări și animale, puteți interacționa personal cu vecinii vicleni și sprinteni - maimuțe. Aceste animale neastâmpărate nu numai că nu se tem de turiști, dar deseori le jefuiesc, nu aveţi decât să pierdeţi controlul asupra lucrurilor dvs.

Cât privește clima locală, temperatura în acest colț de natură variază de la 20-30 de grade. În plus, în perioada iunie-octombrie durează anotimpul ploilor ușoare, caracteristice pentru această zonă. În ciuda acestui fapt, popularitatea hotelului Creek n Crags nu are de suferit din cauza capriciilor naturii. Totuşi pentru cei vin aici doar pentru observarea florei și faunei locale, ar fi mai potrivită perioada cuprinsă între noiembrie și februarie.

Găzduirea în eco-hotel Creek n Crags costă între 250 și 350 pe zi, în funcție de sezon. Taxa suplimentară pentru produsele alimentare constituie aproximativ 25 de dolari pe zi pe persoana. În plus, oaspeții care au sosit în perioada februarie-martie au o ocazie de a vizita festivalul templelor în orașul Bokapuram Mariamman.

Aș vrea să rețineți că hotelul în copac este un loc perfect doar pentru cei care apreciază timpul petrecut în mijlocul naturii. Dacă nu puteţi trăi o zi fără televizor, muzică și computer, ar trebui să alegeţi un hotel obișnuit din oraș.

Hotelul Creek n Crags este situat la 15 kilometri de rezervaţia și Parcul Național Masinagudi. La 30 kilometri de hotel se află gara feroviară Ooty, iar la 80 - Mettupalayam. Pentru a ajunge la aeroport veţi face un drum mai îndelungat, cel mai apropiat din Kimbatora se află la o distanță de 120 km. Dar anume îndepărtarea hotelului de agitația și zgomotul urban îl face un loc ideal pentru o recreare completă.

 

Sursa: tainy.net