Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

/ Vizionări: 5660

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă Ecokiosk. Astfel sunt numite formele arhitecturale mici, reprezentând diferite chioşcuri, tarabe şi corturi, care deseori nu numai strică aspectul estetic al oraşelor, dar de asemenea, aduc daune ecologiei şi omului, lăsând în urmă gunoi şi insalubrizare. Lupta împotriva lor până în prezent nu s-a soldat cu succes. Compania londoneză Bizarreka Design s-a oferit să rezolve problema comerţului în stradă a la verde, creând un chioşc foarte simpatic şi, cel mai important, ecologic, pe care l-a numit - Ecokiosk.

În designul ecokiosk-ului sunt implicate cele mai noi tehnologii ecologice, un aspect prietenos şi o atractivitate economică extraordinară, deoarece aceasta prezintă o structură mobilă, complet independentă, care  nu are nevoie de electricitate, căldură şi aer condiţionat ...

În baza conceptului său designerul S Fahmi Yusoff a folosit trei importante părţi integrante: plante verzi, energie solară şi reciclare, de exemplu, a deşeurilor şi materiei prime utilizate.

Energie solară

Partea sa de energie electrică ecokiosk-ul nu va primi de la reţeaua publică, ci independent, datorită panourilor solare pe acoperiş. Energia primită trebuie să fie suficientă nu numai pentru a satisface nevoile imediate, dar, de asemenea, pentru a ilumina chioşcul în întuneric. Bateria incorporată poate economisi energia, care va fi suficientă pentru aproximativ 10 ore de lucru autonome complet.

 

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

Acoperişul din materialul transparent va asigura la maxim acces la lumina zilei, reducând nevoia de iluminat artificial. Designul special al acoperişului permite excelent să se reţină căldura în timpul sezonului rece, şi în mod natural, fără nici un echipament suplimentar, să se aerisească încăperea. Oare va rezista chioşcul o iarnă grea, nu este clar, dar să sperăm că, acest punct important trebuie să fie luat în considerare pentru modelele viitoare.

 

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

Ecokiosk-ul este realizat din materiale trainice, durabile, destinate pentru utilizarea în aer liber, şi reciclabile.

Plantele vii sunt proiectate nu numai pentru a decora organic magazinul, subliniind astfel aspectul său verde, dar, de asemenea, a face un serviciu bun şi a curăţi aerul de exces de dioxid de carbon, ceea ce este foarte important pentru oraşele poluate. Desigur, nu este vorba de un parc sau de pături de flori, dar dacă astfel de chioşcuri vor fi foarte multe, atunci efectul va fi destul de decent. Şi oamenii vor fi mai mulţumiţi să vadă oaza verde, verdeaţa luxuriantă, în loc de tarabe murdare, dărăpănate.

 

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

Un rezervor pentru apă de ploaie este montat direct sub acoperiş. Se planifică utilizarea apei pentru udarea plantelor şi nevoile tehnice.

 

Ecokiosk: Comerţul verde în stradă

 

 

Sursa: facepla.net după materiale yankodesign


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.