Ecologice gradina.

/ Vizionări: 13424

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pentru a se cultivă legume şi fructe care nu conţin substanţe dăunătoare, trebuie să renunţe la utilizarea substanţelor chimice. Cum să se ocupe de dăunători şi au o recoltă bună, fără substanţe chimice? În cazul în care plantele paraziţi infestate, acestea nu ar trebui erbicide spray, şi infuzii şi decocturi din plante sau anumite medicamente inofensive:

• perfuzii de papadie, urzica, obţinute din plante perebrozhennyh (toarnă apă într-un butoi de 10 zile) şi diluate la 1:10, hrănite cultura. hrană alternate cu gunoi de grajd şi cenuşă;

• scăpa de afidelor cu infuzii uscate şi zdrobite marigolds. Pentru a face acest lucru, o jumătate de găleată de plante expediate până la refuz cu apa calda, insista 48 de ore, filtru şi se adaugă 40-60 g de săpun. Perfuzie acelaşi scufundată timp de 8-10 tuberculi oră gladiole;

• mugur acarianul coacăz poate fi distrusa in timpul amestec de prelucrare de ceai (50 g de ceai se toarnă 25 de litri de apă clocotită, şi insistă, după 3 ore, puse în cozi de extract de coacăză). Apoi, acestea sunt plantate şi nu adăpate de zi cu zi;

• de droguri de tinctura de galbenele este pregătită (200 g de seminţe pe 10 litri de apă), prin care a scăpa de paraziţi acarianului (acarieni, nematozi, şi Fusarium);

• din coajă de ceapă (200 g la 10 litri de apă), această zi 4-5, pregătirea infuzie de subterfugiu, cutworms, afide şi acarieni;

• tinctura de papadie (400 g de frunze sub formă de praf stea 2-3 ore în 10 litri de apa calda) ajuta la controlul acarieni şi afide. Pulverizarea este, de obicei repetată după 10-15 zile;

• infuzii şi decocturi preparate într-o oală email. Decantat prin cheesecloth sau pânză groasă de sac. plantelor tratate după uscare roua sau seara înainte de depunerea ei. Vremea în acelaşi timp, ar trebui să fie uscată şi vant;

• medicamente lichid este aplicată superioare şi suprafaţa inferioară a frunzelor. Această rată a consumului de droguri este, după cum urmează: pe de o purtătoare de pomi fructiferi - 10 l; pe tineri (5-6 ani) - 2 x pe o agrisa - 1 litru zmeura plantă, coacăze - 1,5 - 2 l, de la plantare căpşuni - 1,5 l de 10 m; cartofi - 1 litru la 10 mp; asiguraţi-vă că medicamentul nu este de ajuns la bondari, deoarece - polenizatori, şi ele depind, de asemenea recolta in gradina si bucatarie gradina.

Pentru legume nu a fost de nitrat de:

• soluri acide, înainte de aplicarea de îngrăşăminte de azot ar trebui să proizvestkovat. îngrăşăminte minerale sunt aplicate, împreună cu materia organică;

• prin hrănirea în instalaţii care utilizează amidă şi forme de amoniu de îngrăşăminte - sulfat de amoniu, karbimid. Noi trebuie să renunţe la utilizarea de nitrat de amoniu;

• îngrăşămintele sunt aplicate în vreme clare, panglici, la o adâncime de 10-12 cm;

• timp de o lună - jumătate înainte de fertilizare azot recolta încetat. Mai mult timp de la ultima alimentare înainte de colectarea, nitraţi mai puţine. îngrăşămintelor cu azot toamna nu sunt eficiente (acestea sunt uşor solubile şi se poate spăla în stratul de sol) şi prevede daune aduse mediului - îngrăşăminte intră în apă din zăpadă topită, care le determină să înflorească;

• colectează numai legume coapte, dar nu perespevshimi, numai în după-amiaza şi vreme insorita;

• atunci când cultivarea legumelor în sere Evitaţi supraîncălzirea aerului, menţine conţinutul de umiditate optim (pentru culturile verzi şi roşii - 60-70 la suta, pentru castravete - 70-80%.

• Înainte de curăţare culturi verzi timp de 7-8 zile reducerea temperaturii aerului şi a solului la 5-6 grade;

• udare legume regulate promovează regulate de azot de nutriţie şi uniforme, reduce acumularea nitraţilor în legume;

• Un factor foarte important în lupta cu nitraţi - iluminare. Nr îngroşarea de plantare şi însămânţarea;

• nitraţii în legume staţionate inegal. Vă puteţi proteja de la consumul de acele părţi ale plantelor, în cazul în care mai puţin de nitrat. niveluri de nitraţi au crescut de la peţiol frunze la, apoi la stem. Frunze de pătrunjel, mărar, ţelină, nitrati 60% mai puţin decât în stem. În inflorescenţe de culoarevarză militare 70% mai puţin decât în tulpini. Nu frunze de varza la 40% azotat de mai puţin decât în petioles, până la 70% - decât în tulpini. Pe suprafaţa de morcovi la 80% mai puţin decât în miez. În castraveţi şi ridichi de 70% nitrat de mai mult în piei lor. Prin urmare, aceste legume, precum şi un pepene verde şi pepene galben, taie carnea necoapte despre cruste;

• de vârf şi de bază de sfecla contine de 10 ori mai mult decât de nitrat de partea centrala. În partea de sus a dovleac de 2 ori în mai puţin de nitrat de tulpina, in timp ce vinete - de 8 ori;

• la 10 -15% de nitraţi reduce spălat legume şi macerarea în apă timp de 2 ore - la 20%. Fierbere timp de 40 de minute cu supa otlivaniem reduce cantitatea de nitraţi de 80% la 10 călire, grăsime de porc prajita - 40-60%;

• nitraţi, nitriţi sunt transformate în sverhyadovitye în timpul depozitării prelungite de feluri de mâncare de legume în frigider, precum şi schimbările repetate ale temperaturii când gătiţi legume. Dăunătoare şi lung abur spălate prost de stocare de sfeclă de salată de legume cu smantana sau maioneza.

Bun şi curat recolta ta!