Ecologiştii au construit în această vară în jurul lacului Baikal mai mult de 100 km de trasee turistice

/ Vizionări: 3088

Экологи этим летом построили более 100 км туристических троп вокруг Байкала

Organizația interregională publică "Marele Traseu Baikal", vara trecută a realizat 15 proiecte pentru amenajarea căilor turistice în jurul lacului Baikal, a declarat coordonatorul proiectului, Eleonora Eremcenko. "În timpul verii, voluntarii au curăţit, au construit și au marcat aproximativ 109 km de trasee în regiunea Irkutsk și Buriatia. În plus, au fost salubrizate 22 km de plaje pe malurile Lacului Baikal", - a declarat E.Eremcenko la o conferință organizată la centrul de presă " Interfax-Siberia ", în Irkutsk.

Lacul Baikal va fi transformat într-un laborator seismologic
Lacul Baikal va fi transformat într-un laborator seismologic

 

Ea a menționat că voluntarii au construit în afară de trasee şi poduri pietonale deasupra izvoarelor, scări de piatră şi de lemn. Ei au amenajat tabere turistice, au instalat semne turistice și panouri cu informaţii. Rezumînd totalurile celui de al 10-lea sezon de vară, E.Eremcenko, a evidenţiat două proiecte – finisarea construcţiei traseului pînă la peştera "Capela" și participarea la reconstruirea unei mori vechi de apă.

"Peştera" Capela ", situată în zona Kadilnaia, pe teritoriul Parcului National Baikal, este un obiect unic, foarte popular printre turişti. Anterior, urcarea pînă la ea se efectua pe o pantă abruptă, pietroasă şi surpată, ceea ce era destul de periculos. Acum, am construit pe panta traseului o potecă serpentină și o scară cu 20 de trepte din lemn și 2 din piatră", - a declarat coordonatorul proiectului. Ea a subliniat că construcția traseul pînă la "Capela" a fost începută în vara anului 2011 și a durat două sezoane. Moara de apă care are peste 200 de ani este situată în pădure, în apropierea satului Buguldeika, districtul Olkhon. Pensiunea turistică locală a decis s-o restaureze.

Baikal. Peisaje de iarnă (Foto)
Baikal. Peisaje de iarnă (Foto)

Potrivit E Eremcenko, în acest an la proiecte au participat 212 de voluntari din Rusia și din alte țări: Germania, Statele Unite ale Americii, Polonia, etc. Ea a menționat, că în sezonul al10-lea 15 proiecte au fost puse în aplicare pe teritoriul Parcurilor Naţionale situate lîngă Lacul Baika şi Baikal-Lena, rezervaţiilor naturale Djerghinski și Frolihinski. La rîndul său, coordonatorul Dmitri Ciuprikov, a spus că vara viitoare, proiectul "Marele Traseu Baikal" urmează să implementeze 12 proiecte.

În plus, anul viitor, voluntarii vor construi trasee pe platoul Olkha, lîngă Irkutsk, unde se află niște roci foarte interesante "Viteaz", "Idol", "Oglinzi", "Bătrâna", etc. "Acest loc este foarte popular printre alpiniști și turiștii, care preferă rute de o zi. Intenţionăm să creăm pe platoul Olkha, un traseu inelar care va uni toate obiectele interesante”, - a declarat coordonatorul. El a adăugat că vara trecută a fost deja, realizat un proiect mic: "construit traseul serpentin pînă la cea mai renumită rocă „Viteazul”.

 

 

Sursa: votpusk.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137