Economistul britanic ne încurajează să renunțăm la carne pentru a salva planeta

/ Vizionări: 1862

Британский экономист

 

Dacă vrem să luptăm cu schimbările climatice, ar trebui să luăm în considerare trecerea la vegetarianism - a declarat într-un interviu pentru The Times un influent om de știință britanic - Lord Stern.

Unde se stochează cea mai mare cantitate de carbon
Unde se stochează cea mai mare cantitate de carbon

Creșterea animalelor înseamnă o utilizare irațională a apei, eliberarea unor cantități mari de gaze cu efect de seră, o presiune enormă asupra resurselor planetei, a declarat el. "O dietă vegetariană e mult mai bună" - spune fostul economist șef al Băncii Mondiale, în prezent profesor la School of Economics din Londra.

Emisiile directe de metan produse de vaci și porci sunt o sursă importantă de gaze cu efect de seră. Metanul, ca un gaz, contribuie la efectul de încălzire globală de 23 de ori mai mult, decât dioxidul de carbon, subliniază autorul articolului - Robin Pagnamenta.

Lord Stern, autorul binecunoscutului articol de autoritate Analiza lui Stern din 2006, pentru a evalua costurile de combatere a încălzirii globale, a declarat că un acord de succes la Conferința privind schimbările climatice de la Copenhaga din decembrie ar putea duce la o creștere a costului de carne și altor produse alimentare, producerea cărora implică emisia considerabilă a gazelor de seră.

 

 

Sursa: thetimes.co.uk