economistul britanic: riscurile schimbărilor climatice crizei financiare

/ Vizionări: 3224

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

natură Fostul economist britanic Nicholas Stern guvernului a declarat luni că inacţiune în combaterea schimbărilor climatice la nivel global va conduce la o mai grave consecinţe economice mult decât crizei financiare, rapoarte de Reuters.

Nicholas Stern, autor al raportului din 2006 "Economia schimbărilor climatice, a cerut să reducă cheltuielile bugetului pentru întreţinerea economiei reale pe fondul crizei financiare, şi să limiteze astfel de creştere a emisiilor cu efect de seră.

"Climatice provocări economice cu care se confruntă Ignorarea risc mai mare decât posibilele consecinţe ale crizei financiare" - Nicholas Stern a declarat la o conferinţă pe tema schimbărilor climatice în Hongkong.

Acum, că autorităţile "atenţia este treptat, trecerea de la stabilizarea sistemului financiar la problema supravieţuirii industrii specifice este important să nu piardă ritmul şi să profite de situaţie pentru formarea unei noi, mai durabile sistemului economic global, cu o componentă emisii scăzute de carbon, sugerează Stern.

Cu privire la necesitatea de reformă şi a declarat că participanţii încheiat sâmbătă la Beijing, summitul Asia-Europa. În special, China a anunţat intenţia de a sprijini acordului post-Kyoto, care vor fi luate în considerare în negocierile internaţionale de la Copenhaga.

Summit-ul de participanţi, de asemenea, apel la liderii lumii să nu utilizeze criza financiară drept pretext pentru a perturba negocierilor. De exemplu, 10 state membre ale UE au încercat să conteste regulile privind emisiile de dioxid de carbon ", din cauza financiare şi economice condiţii adverse."

În ciuda acestor declaraţii, Stern este optimist. El nu a avut nici o îndoială că discuţiile vor fi "tensionate" foarte, dar estimează probabilitatea de adoptare a unui program de reducere a emisiilor cu efect de seră cu 50% până în 2050 ca fiind "destul de ridicate".

Potrivit Stern, Statele Unite şi China, care a depasit recent membre în ceea ce priveşte emisiile de CO2, va fi participanţi cheie în viitoarea reuniune de la Copenhaga.

"Oricare dintre ele, dacă se doreşte, ar putea păstra negocierile pe acolo, dar cred ca nici unul dintre ei nu vor face", - spune Stern.

Sursa: greenpeace.org