Electrocar pentru un singur pasager (+Video)

/ Vizionări: 4396

Prominence Commuting Device (PCD) este un model nou, chiar şi în domeniul vehiculelor electrice ultra-compacte. Se pare că este un transport, cel mai econom dintre toate vehiculele cu cabină, dezvoltate anterior, alimentat de un acumulator reîncărcabil.

 

Electrocar pentru un singur pasager (+Video) 

 

Turul electric gratuit în Austria
Turul electric gratuit în Austria

Prominence Commuting Device în aer liber. Pe placă este o inscripţie: mai bine decît trenul (aici şi în continuare foto de la Team Prominence).

Puterea motorului constituie doar 0,5 kW, proiecţia frontală - 0,7 m ², greutatea totală - 124 kg. Acest vehicul nu este o fantezie sau o bicicletă electrică. Aceasta este o maşină electrică reală, destinată pentru un pasager, care nu numai că există, dar şi a fost certificată (din păcate, doar în Japonia). Astăzi, PCD este testat foarte extensibil pe drumurile publice.

Constructorii de la Team Prominence, explică unul din autorii piciului electric,Tomoyo Miyamura, au pornit de la faptul că bateriile litiu-ion, după nivelul de randament specific al energiei, cedează benzinei cu 100 de ori, să nu mai vorbim de combustibilul diesel. Prin urmare, ei au concluzionat că consumul energiei de către vehiculul electric, trebuie să fie de două ori mai mic. Deşi, nu au reuşit să realizeze acest lucru complet, progresul obţinut în consumul energiei este impresionant.

De ce Europa are nevoie de electrocar?
De ce Europa are nevoie de electrocar?

PCD are o viteza de 75 km / h (deşi, fiind certificat ca o motocicletă sau o mini-maşină, în conformitate cu standardele japoneze, nu trebuie să depăşească 60 km / h), în timp ce distanţa posibilă constituie 90 km, iar timpul total de încărcare – patru ore (80 la suta - două ore). Desigur, viteza de încărcare este dată pentru 100 W. Ca şi reţeaua japoneză (în care chiar şi frecvenţa curentă variază în funcţie de diferite părţi ale ţării), iar în Rusia şi alte ţări cu 220W, încărcarea va fi de două ori mai rapidă. Însă mai presus de toate este consumul specific al energiei. Ciclul japonez urban presupune o viteză medie de 36.4 km /h, viteza mai înaltă este interzisă de semafoare şi ambuteiajele de trafic. 

 

Electrocar pentru un singur pasager (+Video) 

Smart For-us: electrocar care alimentează bike-uri electrice
Smart For-us: electrocar care alimentează bike-uri electrice

 

Caroseria realizată din fibră de sticlă este la fel de uşoară şi nu atît de scumpă ca şi fibra de carbon.

Cum a devenit posibil acest lucru? Legea privind conservarea energiei nu a suferit: omul stă pe bicicletă în poziţie verticală, iar în PCD poziţia lui se aseamănă cu cea a pasagerului de sedan şi acesta este protejat de carenaj. Zona de proiecţie frontală a biciclistului este de două ori mai mare (pentru o persoană de înălţime medie) decît cea a conducătorului noului electrocar compact. În plus, cele trei roţi sunt echipate cu anvelope noi de o rezistenţă redusă la rulare. Majoritatea bicicletelor au anvelope cu un relief mai pronunţat şi mai larg, deoarece stabilitatea transportului cu două roţi este mai mică şi pe drumul neasfaltat, pe o bicicletă cu anvelope de un profil îngust, conducătorul poate cădea cu uşurinţă. Maşină cu trei roţi, conceptual similară cu prima maşină "Daimler",nu are astfel de probleme şi pneurile sale sunt mai economice în mod radical.

Tesla Roadster – electrocar sportiv, prima mașină de la compania auto din California Tesla Motors
Tesla Roadster – electrocar sportiv, prima mașină de la compania auto din California Tesla Motors

După cum a înţeles cititorul, vehiculul care consumă mai puţină energie, decît o bicicletă, a întrecut colegii electrici: maşinile electrice existente "mănîncă" nu mai puţin de 120-180 W • h / km, deci mai mult decît Prominence. Da, ele au de 4-5 ori mai multe locuri pentru pasageri (din care mai multe nu sunt utilizate în majoritatea călătoriilor), dar şi ţinînd cont de un singur pasager, PCD este de 2-2,5 ori mai econom. Potrivit calculelor creatorilor, maşina este mai economă, decît trenurile electrice japoneze, după numărul de kilowaţi-ore petrecute pentru transportarea unei persoane la o distanţă de 100 de kilometri. Vezi video:

 

 

Masinile electrice vor putea fi incarcate wireless
Masinile electrice vor putea fi incarcate wireless

 

 

Electrocarul este făcut modular, cu o arhitectură deschisă. Dezvoltatorii de la Team Prominence, care anterior au fost implicaţi în construirea ”geliomobilelor” electrice pentru curse speciale, au selectat pentru noul produs doar acele piese, care sunt disponibile în vînzare (de preferinţă, de producţie chineză, pentru a "menţine" preţul). De exemplu, motorul şi sistemul de control, fără nici-o modificare, sunt luate de la o bicicletă electrică din China. Potrivit reprezentanţilor Team Promionence, ei au făcut o arhitectură deschisă, considerînd că utilizarea bateriilor mai eficiente, care în opinia lor, mai devreme sau mai tîrziu, vor apărea în viitor, va creşte în mod semnificativ şi distanţa parcursă şi dinamica maşinii.

 

 

Sursa: ecofuture.ucoz.ru