Eliminarea de dioxid de carbon va combina cu energia geotermala

/ Vizionări: 3960

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

energia geotermala Principiul general de energie geotermala este simplu. Pompat prin orizonturile profunde ale apei este derivat energie turbine. Cu toate acestea, variaţiile în tehnologie ar putea fi mai multe, inclusiv - destul de exotic (o ilustraţie din geothermal.marin.org site-ul). U. S. Department of Energy (DOE) a trimis fonduri pentru proiecte de cercetare care vizează mai multe la cruce în primul rând, două tehnologii diferite - îngroape de gaze cu efect în acvifere profunde şi dezvoltarea unei gratuită de energie din surse geotermale.

Recent, Ministerul a promis 338 milioane dolari pentru cercetare în domeniul energiei geotermale, inclusiv 16 milioane dolari - pentru nouă proiecte pentru a dezvolta si testa un hibrid de tehnologie exotice intersectează centralei geotermale de CO2 cu un complex de înmormântare. Printre beneficiarii acestor fonduri - mai multe universităţi din SUA, o serie de companii americane şi a laboratoarelor naţionale, inclusiv Lawrence Berkeley National Laboratory.

Ideea de bază este respins de la versiunea modificată centrala geotermala (care, întâmplător, cele mai avansate, cum ar facilitatea). Înapoi în 2000, fizicianul Donald Brown (Donald Brown) de la laboratorul de la Los Alamos (LANL) a propus ca posturile pentru a înlocui apa in dioxid de carbon supercritic (lichidul fierbinte sub presiune şi a dispus în orice moment elibereze o mare cantitate de abur).

Această compoziţie a vâscozitate mai mică de apă, şi mai uşor de a pătrunde în crăpături adânci în stâncă. Sale de pompare prin orizonturi subterane pot petrece mai puţină energie, deoarece din cauza diferenţelor de densitate peste lichidul rece este orientată în jos şi gaz fierbinte este surging sus, va exista un efect sifon.

Şi cel mai important - mai degrabă decât folosind apa proaspata preţioase astfel de post ar putea fi în acelaşi timp de lucru ca un sistem de dumping gaze cu efect de seră, din cauza dioxidului de carbon în un astfel de sistem va fi permanent capturat într-o capcană în roci adâncime.

Dar în cazul cel mai în CO2 de dumping de la centralele termice (în contextul combaterii încălzirii globale), oamenii de ştiinţă gândit de mai mulţi ani, oferind o varietate largă de opţiuni - de la utilizarea a acviferelor şi câmpuri petroliere înainte de a deveni emisiilor TPS în biocombustibili şi cărămizi.

În 2006, a luat un alt pas spre apariţia de "hibrid": un fizician şi hydrogeologist de la laboratorul de Lawrence Pryuss Karsten (Karsten Pruess) a efectuat o simulare şi a constatat că înlocuirea H2O privind emisiile de CO2 ar putea duce la o sută creştere de 50 în centralele electrice geotermale.

Acum, această idee trebuie să fie testate în practică. De exemplu, a primit partea sa de finanţare echipa de cercetare hidrogeologic de la Universitatea din Minnesota, (Geofluids Research Group) propune să nu facă Centrale electrice geotermale în stocarea de carbon, dar să adăugaţi loc parte energia geotermală să deja dezvoltat si construit complexe cu privire la îngroparea de CO2. După o serie de experimente, întruchiparea unui astfel de plan ar trebui să înceapă în următorii trei ani.

De asemenea, este interesant faptul că unele companii din SUA sunt promovarea idei similare şi nici bani de la minister. Deci, GreenFire energie cu Enhanced resursele de petrol intenţionează să construiască la graniţa dintre Arizona şi combinate New Mexico centralei electrice demonstrative la 2 MW, care va îngropa simultan de gaze cu efect de seră în straturile profunde ale rock şi să beneficieze de energie de gaz circulant. De foraj în cadrul acestui proiect va începe în 2010. Parteneri susţine că piaţa va ajunge teoretic de la sol până la 800 de megawaţi şi îngroparea dioxidului de carbon în mod direct desprecâteva tone de centrale electrice pe cărbune.

În toate cazurile, oamenii de stiinta au încă să clarifice, precum dioxidul de carbon lichid va interactiona cu diferite tipuri de roci şi de ce se va întâmpla la acviferelor subteran, unde vor începe să pompa cantitati mari de dioxid de carbon, nu va începe în cazul în care dizolvarea a rocilor.

Faptul este că atunci când a lovit într-o apă lichid format foarte activă "sifon". Martin Saar (Martin Saar), cap. Geofluids Research Group, cu toate acestea, consideră că pericolul este exagerată: de CO2 supercritic are o densitate mai mică decât saramură de apă, şi, prin urmare, va urca sus, acumulând peste apa - un capac "carii rock.

Sursa: membrana.ru