Elixirul tinereții veșnice: cvasul de conifere

/ Vizionări: 5306

хвойный квас

 

La miracolul tinereței fără bătrînețe visează generațiile din cele mai vechi timpuri. Și, destul de ciudat, încă de pe vremuri oamenii știau rețeta secretă de a menține starea bună de sănătate și claritatea mentală. Și una dintre acele rețete este cvasul de conifere.

Mai întîi se pregătește coaja, acele de pin și ramurile de zadă de vîrsta de1-2 ani. Materia primă ar trebui să fie mărunțită cu grijă și uscată la umbră. Dacă aveți și pin  și zadă, apoi se amestecă într-un raport de 1:1. Dacă dispuneți numai de scoarță atunci pentru  amestec aveți nevoie de aproximativ 70%, în timp ce de ace - 30%. Materia primă  o puteți procura din primăvară până în toamnă, dar e mai bine în timpul verii. Depozitați-o într-un loc răcoros și întunecat pentru aproximativ un an.

Mai apoi, aveți nevoie de apă de cupru.

Pentru a o pregăti necesitați 50g de cupru pur (resturi, sîrmă , etc ), însă nici într-un caz aliaj - aramă sau bronz. Dacă doriți să utilizați sârma de cupru, trebuie să vă asigurați că nu a rămas nimic din izolare, uneori nu este vizibil cu ochiul liber. Sârma trebuie să fie șlefuită cu grijă pe izolație. Apoi se pune într-un vas emailat, se toarnă 1 litru de apă potabilă, se pune pe foc și se fierbe până când jumătate din apă nu se evaporă. Ați obținut  0,5 litri de apă de cupru după care adăugați apă fiartă pînă la 3l.

În 2,5 pahare de amestec de scoarță și ace se toarnă apă de cupru clocotită și o jumătate de pahar de zahăr sau miere. Când infuzia s-a răcit la temperatura camerei, se adaugă 1 lingură de drojdie. Amestecul se depozitează la umbră,  la o temperatură de 20-25 grade (condiții normale) și se lăsă să se fermenteze. Cvasul obținut se strecoară, se îmbuteliează și se pune la frigider.

Beați zilnic 3/4 de pahar în timpul mesei sau imediat după masă (preferabil după micul dejun), de 1-3 ori pe zi.

Acest cvas este o băutură  miraculoasă pentru sănătate și longevitate. Și, de asemenea, pentru tratamentul prostatitei și prevenirea adenomului prostatei la bărbați.

Cvasul curăță vasele de sange, previne ateroscleroza.

Puteți să-l pregătiți chiar mai ușor: umpleți un borcan de 3L cu ace de brad sau pin, adaugați apă, o lingură de smântână și 1 pahar de zahăr.  Se lasă să se fermenteze timp de 2 săptămâni, acoperind borcanul cu tifon.

 

 

Sursa