Elveția va vota pentru comunism: fiecare adult va primi lunar 2800$

/ Vizionări: 2970
Tag-uri: ,

Швейцария проголосует за коммунизм

 

Pentru a celebra colectarea a 100 000 de semnături necesare pentru a supune petiția la un vot popular, organizatorii referendumului au condus până la clădirea Parlamentului din Berna un camion cu opt milioane de monede de cinci cenți (după numărul de populație în țară) și le-au împrăștiat în piață.

Casa de lemn din Elveția
Casa de lemn din Elveția

Elveția va organiza un referendum cu privire la distribuirea veniturilor de stat: un grup de inițiativă a reușit să colecteze semnături în sprijinul inițiativei conform căreia fiecare elvețian adult ar trebui să aibă dreptul la un "venit de bază" - nici mai mult nici mai puțin decât  2 800$ pe lună.

În conformitate cu MSN, data referendumului este încă neclară. Această metodă de a introduce noi legi este obișnuită în Elveția care organizează mai multe referendumuri pe an.

La sfârșitul lunii septembrie, de exemplu, elvețienii au votat pentru a păstra armata de recruți. O rezonanță considerabilă a avut inițiativa aprobată primăvara  privind restricționarea severă a salariilor de top managerii. Și deja pe drum este următoarea inițiativă: pe 24 noiembrie țara va decide, dacă salariul lunar al șefului de companie poate depăși câștigul anual al angajatului cu cel mai mic salariu ("inițiativa 1:12"). O altă inițiativă se referă la optimizarea pensiilor: în scopul de a economisi banii destinați pentru întreținerea locuinței și serviciile medicale, pensionarilor nevoiași li se va propune  să se mute pe malul mării în Maroc. Data de examinare a acestei probleme deocamdată nu a fost stabilită.

Proiectul de lege privind "venitul de bază" presupune că fiecare rezident adult din Elveția va avea dreptul la asistența financiară necondiționată din partea statului în mărime de 2 500 de franci elvețieni (aproximativ 2 800$), care va asigura "securitatea financiară a cetățenilor". Salariul mediu în țară este de 4000 dolari, unul dintre cele mai mari din lume. Potrivit autorilor inițiativei, o parte semnificativă de fonduri pentru a pune în aplicare ideea "venitului de bază al elvețianului" poate fi realizată din sistemul de asigurări sociale.

Când această idee va fi supusă la vot, nu este clar.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137