Emisiile de CO2 a atins un nou record, 142% din era pre-industrială

/ Vizionări: 1844

парниковый газ

 

Un alt an, un alt record trist. Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a finalizat analiza datelor pentru anul 2013, și a înregistrat că concentrația atmosferică de gaze cu efect de seră a ajuns la un nivel record de 396.0 părți per milion (ppm). De fapt, aceasta este cea mai mare creștere anuală din 1984, din moment când au început înregistrările fiabile la nivel mondial.

În 2013, în comparația ci era pre-industrială (1750) concentrația de CO2 în atmosferă a fost de 142%, de metan - 253% și de oxid de azot - 121%.

Graficul de creștere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru anii 1985-2013

парниковый газ

"Stim fără nici o îndoială că clima se schimbă, iar vremea devine tot mai extremă din cauza activităților umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili", a declarat secretarul general al OMM, Michel Jarraud.

Rata medie a emisiilor de gaze cu efect de seră

 

парниковый газ

Eco Transport de la Jackie Chan
Eco Transport de la Jackie Chan

"Raportul privind emisiile de gaze cu efect de seră ne arată că nivelul acestuia nu scade, de fapt concentrația de dioxid de carbon în atmosferă a crescut anul trecut și continuă să crească în cel mai rapid ritm timp de 30 de ani. Trebuie să schimbăm această tendință și să reducem emisiile de CO2 și alte gaze cu efect de seră în toate domeniile", a spus el. "Avem foarte puțin timp."

"Dioxidul de carbon rămâne în atmosferă timp de multe sute de ani, iar în ocean pentru chiar mai mult. Emisiile trecute, prezente și viitoare de CO2 vor avea un efect cumulativ la încălzirea globală și acidificarea oceanelor. Legile fizicii nu sunt negociabile ", a declarat dl Jarraud.

Harta de încălzire globală

парниковый газ

Sursa: rodovid.me

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137