Energia râsului: greutatea în plus poate fi eliminată prin râs

/ Vizionări: 4476

Energia râsului: greutatea în plus poate fi eliminată prin râs

 

Energia râsului: greutatea în plus poate fi eliminată prin râs"Mai des şi mai tare râdeţi din suflet" – acest sfat ar trebui să asculte toţi cei care urmează o dietă. Se pare că rasul produce energie, cu care este posibil să pierdeţi din greutate.

Amuzant? Excelent: 10-15 minute de râs zilnic vor arde de la 10 până la 50 de calorii.

De fapt, practic, nu este nimic hazliu în acest sfat. Mesajul despre beneficiile râsului destul de serios a fost audiat de către 2000 de delegaţi din 80 de ţări participante la Congresul European pentru problemele obezităţii desfăşurat timp de 4 zile la Atena şi finisat pe 4 iunie 2005.

Autorul raportului - Maciej S. Buchowski, un profesor asociat american de origine poloneză, care lucrează la Centrul Medical al Universităţii Vanderbilt (Vanderbilt University Medical Center).

El crede că, împreună cu colegii săi a fost primul care a decis să afle câtă energie este necesară pentru a râde. "Am descoperit ca râsul produce energie", - a spus omul de ştiinţă.

Deci, potrivit  Buchowski, 10-15 minute de râs autentic pot arde calorii echivalente cu un baton de ciocolată de o mărime medie. Pentru a verifica acest lucru, a fost realizat un experiment cu participarea voluntarilor din studenţi.

Cercetătorii au invitat aproximativ 100 de voluntari - 45 de perechi de prieteni. Tinerii au fost închişi într-o încăpere, care arăta ca o cameră într-un hotel ieftin.

De fapt, a fost o aşa-numită cameră metabolică. În ea se determină cât de mult oxigen inhalează o persoană şi cât de mult dioxid de carbon ea expiră - astfel, oamenii de ştiinţă măsoară consumul de energie.

În plus, în încăpere funcţiona un echipament care monitoriza ritmul cardiac, şi s-a efectuat o evidenţă a tuturor sunetelor.

Voluntarii s-au aşezat în fotolii în faţa televizorului, lor li s-a interzis să se mişte şi să vorbească, pentru ca ei să nu irosească energie în zadar. Totodată, ei au fost induşi în eroare – li s-a spus că scopul testărilor este studierea reacţiilor emoţionale la diverse videoclipuri.

"Nu este atât de uşor de a surprinde un râs autentic, - a explicat Buchowski. -  Dacă veţi spune oamenilor că vreţi să măsuraţi râsul, ei vor râde. Însă  râsul special  provocat este reglementat de o parte cu totul diferită a creierului. Am vrut ca râsul să fie autentic".

„În primul rând, a fost necesar să cunoaştem indicii metabolismului - rata metabolică a studenţilor, aflaţi într-o stare relaxată. Apoi au fost înregistrate şi analizate cu atenţie datele ritmului cardiac, râsete şi informaţii despre respiraţie.

S-a dovedit că tinerii râdeau mai mult decât fetele. Cel mai lung râs a durat 40 de secunde. Şi oamenii de ştiinţă au descoperit că, atunci când oamenii râd, se produce o creştere cu aproximativ de 20 la sută a ratei metabolice.

"Râzând, studenţii au ars cu 20% mai multe calorii, - a spus Buchowski. Conform calculelor noastre, într-un an râsul vă poate ajuta să pierdeţi până la 2 kilograme, dacă vă veţi distra în fiecare zi".

Este necesar să râdeţi cu o voce tare. Altfel nu va funcţiona. Dar, nu este clar cine sau ce ar putea declanşa o sesiune de râs zilnică de 15 minute.

 

 

Sursa: green-vita.ru cu link pe membrana.ru