ENERGOPASSIVNY Ecohouse

/ Vizionări: 18122

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

ENERGOPASSIVNY Ecohouse

Cea mai importantă consecinţă practică a ideii de permaculture de constructor şi arhitect, este conceptul de "energopassivnogo acasă. Acest termen necesită o explicaţie.Problema de economisire a energiei în modul de funcţionare a casei este bine cunoscut. Cu toate acestea, conceptul de start, energopassivnogo ea intră ca o componentă de mici dimensiuni. Numit conceptul include nu numai funcţionarea la domiciliu, dar, de asemenea, producţia de materiale de constructii, de constructii sine, un proces de distrugere a clădirii după operaţie normativ, şi de eliminare a deşeurilor din construcţii. Energopassivnoe de start, nu numai că economiseşte consumul de energie şi alte resurse materiale, în toate etapele ciclului de viaţă descris. Ar trebui să fie minime, de asemenea, să polueze mediul cu diferite de deşeuri, substanţe periculoase, de radiaţii şi câmpuri de energie. Astfel, locuinţele energopassivnoe tinde la o stare aproape de echilibru termodinamic cu mediul. Energopassivny Eco House - o casa care corespunde cu această cale de civilizaţie, care, pe de o parte, practic nici surse neregenerabile de energie şi materiale, şi pe de altă parte - nu face rău naturii şi a sănătăţii umane. În SUA, Suedia, Germania, Japonia şi alte ţări au fost mult timp construit, confortabil acasa cu scăzute sau chiar zero, consumul de energie, şi nici canalizare. De la Stockholm, peste 20 de ani operat cu succes o casă confortabilă, cu piscină şi o seră uriaşă, care nu au canalizare nu numai, de căldură şi energie electrică şi apă. Compania ISOMAH construit deja câteva mii de locuinţe în Polonia, Finlanda, Germania, cu sisteme de încălzire solară şi stocare de căldură, şi a asigurat că zero casele de energie nu sunt mai scumpe de piatra. Când creaţi Cladiri Verzi energopassivnogo confruntă cu trei provocări principale: Materiale de constructii, de încălzire şi reciclare a deşeurilor./ Articles/18jan07_enrghouse_files/1.jpg : 1. Colector solar.
2. Solului sezoniere termice bateriei.
3. rama Lampa cu canale de ventilaţie.
4. Paie blocuri.
5. Ventilatoare de ventilaţie forţată.
6. Schimbător de căldură-recuperator.
7. Canalul în sol.
8. Cu fir de sticlă.
9-10. Polimer burduf.
11. rezervorul de apă caldă izolat.
12,14,15,20. Aer-drenaj canale.
13. Izolate pietriş fundaţie.
16,17,18. Zavoare, obturatoare.
19. sistemul local şi reciclare a bio-deşeurilor în vederea îmbunătăţirii teren agricol de fertilitate.Materiale

Evident, carcasa din secolul XXI trebuie să fie construite din materiale accesibile şi mai ecologic. Când analizează dolzhnyuchityvatsya punerea lor în aplicare trei grupe de parametri: energie, ecologie şi ciclul de viaţă. În cadrul consumului de energie înseamnă combinaţie de energie cu privire la producţie, transport, de stabilire, de întreţinere în timpul ciclului de viaţă al unui material. Este necesar să se examineze dacă şi dacă materialele regenerabile de energie regenerabile pentru producerea acestora, dacă există materiale alternative cu un consum redus de energie. Sub performanţei de mediu a materialului înseamnă combinaţia dintre următoarele întrebări: Are materiale dăunătoare în sine sau alocarea pentru sănătate, dacă este nevoie de acoperire şi modul în care este dăunătoare, dacă dăunătoare deşeuri, construcţia şi exploatarea materialului, în măsura în care punct de vedere economic şi durabile ecologice moduri de a utiliza materiale şi deşeurile acestoradacă este în categoria de materiale locale. Ciclului de viaţă include perioadele de material de servicii, estimat de către teriyu Cree # uzura egal în interiorul clădirii, mentenabilitatea şi interschimbabilitate, capacitatea de refolosire sau reciclare inofensiv ieftine. Deci, de izolare ideal şi materiale de construcţii este apăsat simultan paie, utilizate pe scară largă în construcţii ecologice în diferite ţări.Încălzire

Se crede că încălzirea acasă cu energie solară este posibilă numai în ţările calde, aproape de ecuator. Cu toate acestea, această opinie este eronată. De observare pe termen lung a meteorologi la latitudinea de la Minsk apr-sept pe metru pătrat de suprafaţă picături 297600 MJ de energie solara. Atunci când rata excesivă a consumului de energie pe metru pătrat de spaţiu încălzit 70 kWh / an / mp (pentru comparaţie, în Suedia norma de 30-60 kWh / an / mp), consumul anual de energie va face numai 25200 MJ. Astfel, energia solară este suficient pentru a incalzi pe tot parcursul anului şi pentru apă caldă în vară. Sistem de stocare sezonieră a căldurii solare pot avea eficienţă de 10%. proiect propus Ecohouse are un acoperiş ascuţit pronunţată orientare sud. Acoperisul este acoperit cu vodovozdushnym densă solare colector konstruktsiiBelorusskogo Filiala al Academiei Internaţionale de Ecologie. Sub casa nu este un solid-state de zi cu zi şi sezoniere baterie termice. Aceste baterii sunt frecvente în Suedia şi Norvegia. Un alt proiect este posibil - cu combustibil lichid in interiorul locuintei (15 de tone de apă pe 200 mp de spaţii de locuit). Ca un sistem de incalzire auxiliar se poate utiliza un semineu sau un cuptor de ardere pic cam lent. Compania ISOMAH utilizările ca un auxiliar sau "de urgenţă" sistem de încălzire prin pardoseală electrice folosind energie electrică de ieşire noaptea de 2 W / m de spaţii de locuit. Casa este echipat cu sistem de ventilare forţată asigurarea aerului şi încălzirea spaţiilor rezidenţiale (soluţiile tehnice principale sunt brevetate). Este sistem obligatoriu de recuperare de căldură în ventilaţie./ Articles/18jan07_enrghouse_files/2.jpg Tiraj de materie şi energie în energopassivnom eco-case:

: 1. Conditii de ventilaţie.
2. De energie termică.
3. Pornirea deşeurilor în produse alimentare şi invers.
Deşeuri

Astfel, Ecohouse nevoie doar de drumuri şi de energie electrică, în cazul în care nu vă puteţi permite panouri solare şi elektroakkumulyatory scumpe. Sistemul de canalizare - autonome. U. S. Departamentul de sănătate a fost mult timp certificate şi autorizate să utilizeze chiar şi în oraşele ieftine sistemelor locale biologice eliminarea reziduurilor domestice, care funcţionează pe principiul unui circuit închis, nu crea probleme, fie iarna sau vara. Spaţiul clădiri bioochistnyh 200 de metri patrati. m si se pare ca o livadă obişnuite şi grădină de legume. Timpul estimat de funcţionare pentru o familie de 8 persoane - 100 de ani. Şi randamentul pe două sute piese deosebit de ridicat. Puteţi utiliza, de asemenea, toalete speciale de compostare, dezvoltat în Suedia şi Statele Unite, şi să utilizeze compostul, ca îngrăşăminte organice ieftine. Energopassivny Ecodom foloseste un local biologice de uz casnic permakulturnuyu de reciclare a apelor reziduale. Prin crearea unui sistem de "casa si mult - un" ansamblu, vom trece la un nou nivel de ganduri arhitekturnostroitelnoy dezvoltare. Noi nu va salva numai bani, timp şi energie, alte resurse umane şi de a reduce presiunea asupra mediului. Vedem casa ca un ecosistem artificial, existenţă independentă. Numai aceasta casa este în deplină concordanţă cu principiile dezvoltării durabiledezvoltarea civilizaţiei.Jan Koreush
pe articol Shirokova EI


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.