Epoca de aur a antibioticelor se apropie de sfîrșit – ele vor deveni ineficiente în viitorul apropiat

/ Vizionări: 3580
Tag-uri:

Золотой век антибиотиков подходит к концуMedicamentele antibiotice ar putea deveni ineficiente în viitor, din cauza rezistenţei dezvoltate de organismul uman, ceea ce va duce la imposibilitatea tratării infecţiilor, avertizează oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

"Vîrsta de aur" a antibioticelor se apropie de sfîrşit, iar acest fenomen va afecta medicina în ansamblu şi va pune în dificultate tratarea infecţiilor, avertizează Jeremy Farrar, directorul fundaţiei caritabile de cercetare medicală Wellcome Trust.

Jeremy Farrar a afirmat că rezistenţa la antibiotice a început să se instaleze în anii '70 şi '80, perioadă în care ar fi trebuit să se investească mai mult în cercetarea efectelor acestora, şi că antibioticele ar fi trebuit administrate cu mai mult discernământ, de exemplu în combinaţie cu alte medicamente.

Interesul comun — progresul tehnic (Video)

Totodată, Sally Davies, directoarea sectorului public al sănătăţii din Marea Britanie, a afirmat în 2013 că rezistenţa la antibiotice este "o bombă cu ceas" şi una dintre cele mai mari ameninţări la adresa lumii moderne.

Aceasta a afirmat că oamenii recurg la medicamente puternice pentru a trata infecţii uşoare sau boli precum răceala, gripa şi virozele, dezvoltând astfel rezistenţă la medicamente.

"Niciun guvern nu trebuie să procedeze astfel din proprie iniţiativă, pentru că ne confruntăm cu o problemă globală. Am ajuns la momentul de cotitură în care vom începe să observăm acest lucru (rezistenţa la antibiotice, n.r.) asupra propriei persoane şi în familiile noastre", a adăugat Jeremy Farrar.