Erupţia unui vulcan în Sumatra: Mai mult de 15.000 de persoane au fost evacuate

/ Vizionări: 1992

Более 15 тыс человек покинули дома из-за извержения вулкана на Суматре

 

 

Mai mult de 15.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliul, în urma erupţiei celui mai înalt vulcan din insula Sumatra, Sinabung, care a aruncat pietre şi lavă fierbinte, punînd în pericol localităţile din vecinătate, transmite canalul de televiziune Fox News, citînd AFP şi media locale.

 

'În acest moment, 15.281 de persoane au fost evacuate în 16 adăposturi temporare în districtul Karo (provincia Sumatra de Nord)', a indicat joi un purtător de cuvînt al autorităţilor locale, Robert Peranginangin.

Autorităţile indoneziene au avertizat companiile aeriene ce zboară în această regiune în legătură cu pericolul care persistă după trezirea la 15 septembrie a vulcanului Sinabung (cu o înîlţime de 2,46 km), după o pauză de trei ani, care a aruncat o coloană de fum la o altitudine de 3 km, forţînd locuitorii din împrejurimi să plece din calea pericolului.

În timpul erupţiei anterioare în septembrie 2010 - prima în mai mult de patru secole - a 'muntelui de foc', situat în apropierea oraşului Medan, capitala provinciei Sumatra de Nord, au murit două persoane, iar peste 12.000 de oameni au fost evacuaţi. De data aceasta nu există informaţii cu privire la eventuale victime.

Indonezia face parte din aşa-numitul 'cerc de foc' al Pacificului - cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică de pe Terra concentrînd 62% din vulcanii activi existenţi în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).

 

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137