Europa introduce interdicția la uciderea violentă a animalelor. Nu vor mai fi blănuri!

/ Vizionări: 716

Европа закрывает зверофермы и производство шуб

Interdicția la creșterea animalelor pentru blană cuprinde tot mai multe țări europene – fermele de animale sînt interzise în Austria, Olanda Croația, Regatul Unit și Slovenia, iar din 2019 vor dispărea și cele din Cehia.

Parlamentul Cehiei deja a aprobat proiectul de lege respectiv iar acum e rîndul președintelui Milos Zeman. Precum se prognozează, liderul ceh va semna legea cu probabilitate de 100 la sută, altfel, activiștii pentru protecția animalelor vor face din el blană.

„Este o victorie colosală pentru noi! Protestele stradale în masă, numărul enorm de petiții și adresări – toate eforturile noastre, precum vedem, nu au trecut în zadar. Noi am reușit, totuși, să obținem interzicerea fermelor de animale în Cehia!”, jubilează activiștii organizației PETA.

Activiștii sînt susținuți și de oamenii simpli – interdicția este susținută de 83 la sută de cetățeni ai țării.

Potrivit datelor PETA, la fermele de animale din Cehia, în fiecare an sînt ucise cel puțin 20 d mii de vulpi și nurci, iar pentru asta sînt folosite metode dure, de exemplu, curentul electric.

În plus, animalele sînt ținute în condiții inacceptabile. Așa că, în scurt timp, blănurile naturale fabricate în Europa vor dispărea. Ceea ce este un pas înainte pentru omenire.