Evenimentele care vor avea loc SIGUR pe 21 decembrie 2012, ziua ”SFÎRȘITULUI LUMII”

/ Vizionări: 2946

События, которые обязательно состоятся 21 декабря 2012 года, в день «конца света» 

 

21 decembrie este o zi obișnuită (Video)
21 decembrie este o zi obișnuită (Video)

Ziua de 21 decembrie 2012 reprezintă pentru mulți dintre pămînteni data la care va veni sfîrșitul lumii. În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult pe marginea acestui subiect care a stîrnit panică sau controverse. Majoritatea predicțiilor se bazează pe calendarul mayaș, care prevede încheierea celui de-al 13-lea ciclu și începutului celui de-al 14-lea. De asemenea, în aceeași zi este preconizată și alinierea Soarelui și Pămîntului pe centrul Galaxiei noastre.

 

La fel cum s-a întîmplat înainte de 2000, anul despre care mulți aveau impresia eronată că marchează intrarea într-un nou mileniu și cînd așa-ziși profeți spuneau că omenirea se va sfîrși, și 2012 a fost subiectul unor astfel de știri. Totul a început, la fel ca și în cazul lui 2000, dintr-o eroare în interpretarea calendarului mayaș. Conform acestuia, pe 21 decembrie 2012 se va încheia un al 13-lea ciclu și va începe un al 14-lea, și în nici un caz nu va veni Apocalipsa.

Însă, specialiștii ne liniștesc și contrazic profețiilor prăpăstioase legate de sfîrșitul lumii. Din punct de vedere științific, cercetătorii au apreciat că la această dată va avea loc o aliniere a Soarelui și Pămîntului pe centrul Galaxiei noastre, Calea Lactee.

În timp ce unii spun că acest lucru va produce o mare schimbare pe Terra, scepticii sunt de părere că fenomenul va fi notabil strict din punct de vedere vizual, marcînd doar solstiţiul de iarnă.

 

 

Sursa: moldovenii.md