Evoluţia lui Homo Sapiens a fost mai lentă decât au considerat oamenii de ştiinţă

/ Vizionări: 3736

Evoluţia lui Homo Sapiens a fost mai lentă decât au considerat oamenii de ştiinţă

 

Evoluţia lui Homo Sapiens a fost mai lentă decât au considerat oamenii de ştiinţă

 

Un grup de savanţi canadieni şi britanici au publicat recent rezultatele cercetărilor în domeniul evoluţiei umane, în care au susţinut că procesul evoluţiei lui homo sapiens este mult mai lent, decât s-a crezut anterior. Numai 60 de mutaţii genetice au fost transferate copiilor de la părinţii lor.

Genomului uman (set de toate genele/ cromozomele) este alcătuit din şase miliarde de molecule care poartă informaţia genetică (nucleotide). În timpul fertilizării, fiecare părinte transmite copilului circa 3 miliarde de nucleotide. Dar, în timpul acestui transfer de date (informaţii genetice) pot fi eşecuri. Anume aşa apar mutaţii genetice.

"Pana în prezent, oamenii de ştiinţă au considerat că au loc circa 100- 200 de eşecuri la transmiterea informaţiilor genetice de la mamă la copil", - spune Philip Evadalla, un cercetător de la Universitatea din Montreal şi autorul principal al lucrării ştiinţifice publicate, care a apărut în revista ştiinţifică Nature Genetics.

Dar noi cercetări în acest domeniu au arătat că, în realitate, "eşecuri" ( mutaţii genetice) sunt mult mai puţine. Ele nu sunt mai multe de 60.

În cursul cercetărilor, oamenii de ştiinţă, de asemenea, au dorit să afle: cine trimite mai multe mutaţii copilului: sex masculin sau feminin? S-a constatat că 92% din mutaţii genetice sunt transmise de tatăl. Conform rezultatelor cercetărilor efectuate de alţi cercetători, bărbaţii sunt responsabili pentru 64% de eşecuri. În orice caz, anume bărbatul transmite cea mai mare parte a mutaţiilor genetice la copil.

 

 

Sursa: zelife.ru