Exerciţii pentru creier, foarte ciudate, însă foarte utile

/ Vizionări: 9240

Несколько упражнений для мозга — очень странных, но очень полезных

 

În 1936 scriitoarea americană Dorothy Brandt în cartea sa „Trezeşte-te şi trăieşte”(Wake Up and Live) a propus câteva exerciții distractive pentru creier, care vă ajută să faceți mintea mai lucidă și mai flexibilă. Aceste exerciții sunt concepute pentru a vă scoate din mediul dvs. obişnuit, a arată o perspectivă diferită (chiar și o realitate diferită, dacă doriți) și a crea o situație care va necesita ingeniozitate și soluții creative.

Acestea sunt exercițiile. Dezvoltăm creierul.

1 . Petreceţi o oră pe zi fără a spune nimic, răspunzând doar la întrebările directe ale celor din jur, fără a crea impresia că sunteţi supărat sau nu aveţi dispoziţie. Comportaţi-vă normal, cât este posibil. Nu faceţi nici un fel de observaţii și nu cedaţi la încercările de a extrage informații de la dvs.

2 . Timp de 30 minute pe zi gândiţi-vă doar la un singur lucru, fără  a vă abate de la temă. Puteţi începe cu cinci minute.

3 . 15 minute pe zi comunicaţi, fără a folosi cuvintele "eu, mie, al meu".

4 . Rămâneţi pe pragul oricărei încăperi aglomerate și evaluaţi dimensiunea sa.

5 . Lăsaţi ca noul prieten să vorbească  numai despre ei însuși, fără a-l lăsa să conştientizeze acest lucru. Cu întrebările politicoase returnați-l la conversația reciprocă, astfel încât el să nu simtă atitudinea negativă.

6 . Încercați să vorbiţi doar despre dvs., fără a se laudă, fără a se plânge și fără a forța interlocutorii să se plictisească.

7 . Faceţi un plan strict pentru două ore pe zi și-l urmăriţi.

8 . Puneţi 12 sarcini aleatoare, cum ar fi mersul pe jos de 20 km de la domiciliu, fără a utiliza mijloacele speciale; mergeţi 12 ore fără alimente; luaţi micul dejun în locul cel mai neașteptat și nepotrivit pe care îl veţi găsi; nu vorbi toată ziua în afară de răspunsuri la întrebări; rămâneţi treaz toată noaptea și lucraţi.

9 . În timpul zilei răspundeţi afirmativ la toate întrebările și sugestiile (în limitele bunei-cuviinţe).

Aceste exerciţii pot părea stupide și inutile, dar, de fapt, ele pot aduce în viaţa dvs. multe lucruri noi și vor ajuta să vă cunoaşteţi mai bine.

 

Sursa: vk.com